Мареј гласао за независност

Најбољи британски и шкотски тенисер Енди Мареј одлучио је на сам дан референдума да подржи независност Шкотске.

 

Свијет 18.09.2014 | 12:43
Мареј гласао за независност

Он је на твитеру послао поруку: "Опредијелила ме је негативност кампање оних који су против независности. Ово је велики дан за Шкотску - хајде да ово урадимо".

Сви медији су пренијели поруку на усхићење заговорника опције "Да", односно независне Шкотске. Одмах су се огласили и "унионисти" и навели су да су разочарани у Ендија и замјерили му да је лицемјеран и да дијели лекције о независности из Енглеске.

Мареј има око три милиона пратилаца на Твитеру, нису сви Шкоти, али ради се о вјероватно најпознатијем шкотском спортисти данашњице. Аналитичари наводе да је тешко рећи хоће ли Марејев позив помоћи заговорницима шкотске самосталности, али све акнете показују да ће резултат бити - тијесан.

Енди Мареј нема право гласа јер је пријављен у Енглеској, па се држао по страни дуго времена.

"Мислим да Шкотска треба да бира не на основу емоција већ стомака. Најбитнија су економска питања", рекао је својевремено славни тенисер. Ипак, на дан избора одлучио се и подржао заговорнике самосталности.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

xxл

18.09.2014 10:50

Велики плус за Мареја!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОКСИГЕН

18.09.2014 14:20

КАД МОГУ ШИПТАРИ, МОГУ И ЦИВИЛИЗОВАНИ ШКОТИ... ОЧИГЛЕДНО МОГУ СВИ, АЛИ НЕ И СРБИ. АЛИ,ЈЕДНОМ...И СРПСКА ЗОРА ОСВАНУТИ МОРА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

име

18.09.2014 22:13

А шта би тај који би отцијепио Српску из Бих урадио са Српском. Имали икакав план? У вези са стомаком, прије свега. Или би је још дубље гурнуо у свој џеп?

ОДГОВОРИТЕ