Marej glasao za nezavisnost

Najbolji britanski i škotski teniser Endi Marej odlučio je na sam dan referenduma da podrži nezavisnost Škotske.

 

Svijet 18.09.2014 | 12:43
Marej glasao za nezavisnost

On je na tviteru poslao poruku: "Opredijelila me je negativnost kampanje onih koji su protiv nezavisnosti. Ovo je veliki dan za Škotsku - hajde da ovo uradimo".

Svi mediji su prenijeli poruku na ushićenje zagovornika opcije "Da", odnosno nezavisne Škotske. Odmah su se oglasili i "unionisti" i naveli su da su razočarani u Endija i zamjerili mu da je licemjeran i da dijeli lekcije o nezavisnosti iz Engleske.

Marej ima oko tri miliona pratilaca na Tviteru, nisu svi Škoti, ali radi se o vjerovatno najpoznatijem škotskom sportisti današnjice. Analitičari navode da je teško reći hoće li Marejev poziv pomoći zagovornicima škotske samostalnosti, ali sve aknete pokazuju da će rezultat biti - tijesan.

Endi Marej nema pravo glasa jer je prijavljen u Engleskoj, pa se držao po strani dugo vremena.

"Mislim da Škotska treba da bira ne na osnovu emocija već stomaka. Najbitnija su ekonomska pitanja", rekao je svojevremeno slavni teniser. Ipak, na dan izbora odlučio se i podržao zagovornike samostalnosti.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

xxl

18.09.2014 10:50

Veliki plus za Mareja!!!

ODGOVORITE
Name

OKSIGEN

18.09.2014 14:20

KAD MOGU ŠIPTARI, MOGU I CIVILIZOVANI ŠKOTI... OČIGLEDNO MOGU SVI, ALI NE I SRBI. ALI,JEDNOM...I SRPSKA ZORA OSVANUTI MORA...

ODGOVORITE
Name

ime

18.09.2014 22:13

A šta bi taj koji bi otcijepio Srpsku iz Bih uradio sa Srpskom. Imali ikakav plan? U vezi sa stomakom, prije svega. Ili bi je još dublje gurnuo u svoj džep?

ODGOVORITE