Обиљежена слава града Источно Сарајево

У Цркви Светог Пророка Илије у Сокоцу, ломљењем славског колача и славским обредом град Источно Сарајево прославио је крсну славу - Светог Петра Сарајевског Зимоњића.

Република Српска 17.09.2014 | 18:52
Обиљежена слава града Источно Сарајево

Прослављајући крсну славу, руководство града Источно Сарајево изразило је задовољство чињеницом да је у протеклом периоду остварен суфицит буџета, те да је град одржао финансијску стабилност.

"Водили смо рачуна да трошимо онолико средстава колико имамо, а по приоритетима који су везани статутом града. Финансијску стабилност је врло тешко одржати, обзиром да је мањи прилив средстава у буџет, те да смо имали непланираних расхода који произилазе из правоснажних судских пресуда, а које су везане за ранији период, за изградњу Српског Сарајева", истиче градоначелник Источног Сарајева Ненад Самарџија.

И поред бројних проблема са којима се суочавају све локалне заједнице у Републици Српској, од финансирања до проблема здравствене заштите и процеса запошљавања, што је случај у овом граду, град је током протекле године реализовао бројне успјешне пројекте, напомиње предсједник Скупштине града Мирослав Лучић.

"У протеклом периоду, реализовани су значајни пројекти и донесене добре одлуке за град. То је, прије свега, уступање објекта Кикинда Универзитету у Источном Сарајеву, затим одлука о оснивању Иновационог центра, као и то да се води рачуна о борцима са овог подручја, као и ратним војним инвалидима, којима смо омогућили репрограм на кредит који су узели при рјешавању стамбеног питања", додаје Лучић.

Славском обреду претходила је свечана академија, током које су уручене и специјалне награде заслужним појединцима и колективима. Сребрне плакете уручене су докторима Мирку Шошићу и Томиславу Таушану, док су захвалнице уручене представницима двије приватне фирме са подручја града.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

И. Сарајево

17.09.2014 17:07

Људи немају ста да једу, а ови само измисљају славе,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ништа ви...

17.09.2014 17:13

...урадили нисте! Просипате шупљу! Никад горе стање у Источном Сарајеву... Ви са БН -а имате екипу овде...приупитајте мало народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаааа

17.09.2014 18:42

Свака цаст руководству Града, на целу са Градонацелником. Поздрав из Пала.

ОДГОВОРИТЕ