Obilježena slava grada Istočno Sarajevo

U Crkvi Svetog Proroka Ilije u Sokocu, lomljenjem slavskog kolača i slavskim obredom grad Istočno Sarajevo proslavio je krsnu slavu - Svetog Petra Sarajevskog Zimonjića.

Republika Srpska 17.09.2014 | 18:52
Obilježena slava grada Istočno Sarajevo

Proslavljajući krsnu slavu, rukovodstvo grada Istočno Sarajevo izrazilo je zadovoljstvo činjenicom da je u proteklom periodu ostvaren suficit budžeta, te da je grad održao finansijsku stabilnost.

"Vodili smo računa da trošimo onoliko sredstava koliko imamo, a po prioritetima koji su vezani statutom grada. Finansijsku stabilnost je vrlo teško održati, obzirom da je manji priliv sredstava u budžet, te da smo imali neplaniranih rashoda koji proizilaze iz pravosnažnih sudskih presuda, a koje su vezane za raniji period, za izgradnju Srpskog Sarajeva", ističe gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija.

I pored brojnih problema sa kojima se suočavaju sve lokalne zajednice u Republici Srpskoj, od finansiranja do problema zdravstvene zaštite i procesa zapošljavanja, što je slučaj u ovom gradu, grad je tokom protekle godine realizovao brojne uspješne projekte, napominje predsjednik Skupštine grada Miroslav Lučić.

"U proteklom periodu, realizovani su značajni projekti i donesene dobre odluke za grad. To je, prije svega, ustupanje objekta Kikinda Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, zatim odluka o osnivanju Inovacionog centra, kao i to da se vodi računa o borcima sa ovog područja, kao i ratnim vojnim invalidima, kojima smo omogućili reprogram na kredit koji su uzeli pri rješavanju stambenog pitanja", dodaje Lučić.

Slavskom obredu prethodila je svečana akademija, tokom koje su uručene i specijalne nagrade zaslužnim pojedincima i kolektivima. Srebrne plakete uručene su doktorima Mirku Šošiću i Tomislavu Taušanu, dok su zahvalnice uručene predstavnicima dvije privatne firme sa područja grada.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

I. Sarajevo

17.09.2014 17:07

Ljudi nemaju sta da jedu, a ovi samo izmisljaju slave,,,

ODGOVORITE
Name

Ništa vi...

17.09.2014 17:13

...uradili niste! Prosipate šuplju! Nikad gore stanje u Istočnom Sarajevu... Vi sa BN -a imate ekipu ovde...priupitajte malo narod.

ODGOVORITE
Name

Jaaaa

17.09.2014 18:42

Svaka cast rukovodstvu Grada, na celu sa Gradonacelnikom. Pozdrav iz Pala.

ODGOVORITE