Први приоритет ЕУ је опоравак од поплава

Шеф Делегације ЕУ у БиХ Петер Соренсен данас је током сусрета са новим представником УНИЦЕФ-а у БиХ Ајманом Абулбаном захвалио овој организацији за њихову сарадњу и подршку у провођењу Програма ЕУ за опоравак од поплава вриједан 42 милиона евра.

Босна и Херцеговина 17.09.2014 | 21:46
Први приоритет ЕУ је опоравак од поплава

"Овај програм је тренутно кључни приоритет за ЕУ у БиХ с обзиром на његов директни утицај на животе људи погођених поплава. Допринос Програму дали су УНИЦЕФ-ови глобални стручњаци и знање које се односи на обнову школа и вртића, као и оспособљавања и управљања привременим објекатима за школовање дјеце док су у току радови на школским зградама", рекао је Соренсен.

УНИЦЕФ-ова улога у програму је да обезбиједи основни намјештај и материјал за наставу за школе и вртиће који су обновљени у склопу програма и да обезбиједе и успоставе просторе погодне за дјецу у привременим школским просторијама, саопштено је из Делегације ЕУ.

Привремене школске просторије су углавном шатори испред објеката школа, гдје дјеца могу да бораве и уче док су у току санациони радови у школским зградама.

У саопштењу се наводи да је састанку специјалног представника ЕУ у БиХ Соренсена и Абулбана, у чијем фокусу је био Програм ЕУ опоравка од поплава у БиХ, присуствовала нови замјеник представника УНИЦЕФ-а у БиХ Ана Риати.

Коментари / 0

Оставите коментар