Prvi prioritet EU je oporavak od poplava

Šef Delegacije EU u BiH Peter Sorensen danas je tokom susreta sa novim predstavnikom UNICEF-a u BiH Ajmanom Abulbanom zahvalio ovoj organizaciji za njihovu saradnju i podršku u provođenju Programa EU za oporavak od poplava vrijedan 42 miliona evra.

Bosna i Hercegovina 17.09.2014 | 21:46
Prvi prioritet EU je oporavak od poplava

"Ovaj program je trenutno ključni prioritet za EU u BiH s obzirom na njegov direktni uticaj na živote ljudi pogođenih poplava. Doprinos Programu dali su UNICEF-ovi globalni stručnjaci i znanje koje se odnosi na obnovu škola i vrtića, kao i osposobljavanja i upravljanja privremenim objekatima za školovanje djece dok su u toku radovi na školskim zgradama", rekao je Sorensen.

UNICEF-ova uloga u programu je da obezbijedi osnovni namještaj i materijal za nastavu za škole i vrtiće koji su obnovljeni u sklopu programa i da obezbijede i uspostave prostore pogodne za djecu u privremenim školskim prostorijama, saopšteno je iz Delegacije EU.

Privremene školske prostorije su uglavnom šatori ispred objekata škola, gdje djeca mogu da borave i uče dok su u toku sanacioni radovi u školskim zgradama.

U saopštenju se navodi da je sastanku specijalnog predstavnika EU u BiH Sorensena i Abulbana, u čijem fokusu je bio Program EU oporavka od poplava u BiH, prisustvovala novi zamjenik predstavnika UNICEF-a u BiH Ana Riati.

Komentari / 0

Ostavite komentar