Потребно помоћи Србима у ФБиХ

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић упознао је потпредсједника Владе Србије Ивицу Дачића са изузетно тешком ситуацијом у којој живе Срби повратници у општинама Дрвар, Гламоч,
Грахово и Босански Петровац у ФБиХ, те указао на потребу да им се помогне.

Република Српска 17.09.2014 | 17:48
Потребно помоћи Србима у ФБиХ

"Србија према Бошњацима има политику изузетно велике посвећености и подршке, а српски народ у ФБиХ живи на маргини и у условима економске запуштености", рекао је Ђокић у Београду након састанка са Дачићем, који је и лидер СПС-а.

Ђокић је нагласио да Републике Српска мора да промијени однос према том крају и да треба да донесе посебан закон који би јој омогућио да пружи помоћ становницима тог, али и осталих крајева у ФБиХ, гдје Срби живе у сличним околностима.

Он је рекао да је Дачићу предложио да, према моделу Бањалуке, Србија успостави конзуларне дане у Брчко дистрикту, што би било од великог значаја за тамошње Србе и додао да је Дачић прихватио његов позив да ускоро посјети Брчко.

Ђокић је истакао да је и приликом овог сусрета Дачић поновио приврженост Србије Дејтонском споразуму и додао да са Дачићем није разговарао о позицији Србије у односу на украјинску кризу.

Он је нагласио да је заједно с Дачићем анализирао могућности даље економске подршке коју би Србија могла дати Републици Српској, односно БиХ, имајући у виду Споразум о социјалном осигурању, којим је дефинисана област рада.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ОКСИГЕН

17.09.2014 16:32

ТАЧНО ЈЕ: ТРЕБА ПОМОЋИ СРБИМА У ФБИХ... АЛИ ЗАР САМО У ОВО ПРЕДИЗБОРНО ВРИЈЕМЕ, ЈАДНИ ПЕТРЕ ЂОКИЋУ? ПА СРБИМА ТРЕБА ПОМАГАТИ СВИХ 365 ДАНА И ГОДИНА ЈАДНИ БАЈИН ПОЛТРОНУ. ДА ЛИ МИСЛИШ ДА СУ ЉУДИ ОВЦЕ И ДА НЕ ВИДЕ ТВОЈЕ ТРИКОВЕ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Помоц

17.09.2014 17:18

Засто Додик не среди то са Цовицем ипак су они блиски? Дрвар, Гламоч и Грахово су у кантону са рватском вецином, гдје је ХДЗ Драгана Цовица на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гламоц

18.09.2014 03:16

У гламоцу је потребна помоц свима који тамо зиве. Али изгледа је дзаба молити за помоц, одбацени од свих.

ОДГОВОРИТЕ