Potrebno pomoći Srbima u FBiH

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić upoznao je potpredsjednika Vlade Srbije Ivicu Dačića sa izuzetno teškom situacijom u kojoj žive Srbi povratnici u opštinama Drvar, Glamoč,
Grahovo i Bosanski Petrovac u FBiH, te ukazao na potrebu da im se pomogne.

Republika Srpska 17.09.2014 | 17:48
Potrebno pomoći Srbima u FBiH

"Srbija prema Bošnjacima ima politiku izuzetno velike posvećenosti i podrške, a srpski narod u FBiH živi na margini i u uslovima ekonomske zapuštenosti", rekao je Đokić u Beogradu nakon sastanka sa Dačićem, koji je i lider SPS-a.

Đokić je naglasio da Republike Srpska mora da promijeni odnos prema tom kraju i da treba da donese poseban zakon koji bi joj omogućio da pruži pomoć stanovnicima tog, ali i ostalih krajeva u FBiH, gdje Srbi žive u sličnim okolnostima.

On je rekao da je Dačiću predložio da, prema modelu Banjaluke, Srbija uspostavi konzularne dane u Brčko distriktu, što bi bilo od velikog značaja za tamošnje Srbe i dodao da je Dačić prihvatio njegov poziv da uskoro posjeti Brčko.

Đokić je istakao da je i prilikom ovog susreta Dačić ponovio privrženost Srbije Dejtonskom sporazumu i dodao da sa Dačićem nije razgovarao o poziciji Srbije u odnosu na ukrajinsku krizu.

On je naglasio da je zajedno s Dačićem analizirao mogućnosti dalje ekonomske podrške koju bi Srbija mogla dati Republici Srpskoj, odnosno BiH, imajući u vidu Sporazum o socijalnom osiguranju, kojim je definisana oblast rada.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

OKSIGEN

17.09.2014 16:32

TAČNO JE: TREBA POMOĆI SRBIMA U FBIH... ALI ZAR SAMO U OVO PREDIZBORNO VRIJEME, JADNI PETRE ĐOKIĆU? PA SRBIMA TREBA POMAGATI SVIH 365 DANA I GODINA JADNI BAJIN POLTRONU. DA LI MISLIŠ DA SU LJUDI OVCE I DA NE VIDE TVOJE TRIKOVE?

ODGOVORITE
Name

Pomoc

17.09.2014 17:18

Zasto Dodik ne sredi to sa Covicem ipak su oni bliski? Drvar, Glamoč i Grahovo su u kantonu sa rvatskom vecinom, gdje je HDZ Dragana Covica na vlasti.

ODGOVORITE
Name

glamoc

18.09.2014 03:16

U glamocu je potrebna pomoc svima koji tamo zive. Ali izgleda je dzaba moliti za pomoc, odbaceni od svih.

ODGOVORITE