ЛШ, 1. коло - вечерашњи распоред

У среду се наставља Лига шампиона, а дан ће обележити дуел шампиона Немачке и Енглеске, Бајерна и Манчестер Ситија у Минхену.

Фудбал 17.09.2014 | 15:00
ЛШ, 1. коло - вечерашњи распоред

Интересантно ће бити и у другом немачко-енглеском окршају, својеврсном "Гаспром" дербију између Челсија и Шалкеа.

Украјински Шахтјор иде на тешко гостовање Атлетик Билбау, док Рома чека ЦСКА. Барселона креће од АПОЕЛ-а, а ПСЖ гостује Ајаксу. Порто чека БАТЕ Борисов, док ће у дербију повратника Марибор угостити Спортинг.

Фудбалери петоструког првака Европе Бајерна такмичење у Лиги шампиона ове сезоне почеће дерби утакмицом на свом терену против енглеског Манчестер Ситија.

"Сити је један од 10 најбољих клубова у Европи. Ипак, наш циљ је јасан, а то је победа", поручио је новајлија у тиму Бајерна Шаби Алонсо.

Он ће на утакмици у Минхену дебитовати за Бајерн у Лиги шампиона.Баварци су у прошлом колу Бундеслиге код куће савладали Штутгарт са 2:0, док је Сити у Премијер лиги ремизирао са Арсеналом (2:2).

Очекује се да у тиму Ситија заигра заменик капитена репрезентације Србије Александар Коларов.

У другој утакмици Е групе италијанска Рома угостиће шампиона Русије, ЦСКА из Москве за који игра српски интернационалац Зоран Тошић.

Екипа Барселоне у Ф групи дочекаће кипарски Апоел и у том мечу је апсолутни фаворит. Каталонци су у прва три кола Примере забележили рутинске победе под водјством новог тренера Луиса Енрикеа.

Други дуел ове групе биће одигран у Амстердаму, где ће холандски Ајакс угостити екипу Пари Сен Жермена.

У једном од дербија првог кола актуелни лидер Премијер лиге Челси дочекаће у Лондону немачки Шалке, где ће уместо првобитно најављеног српског судије Милорада Мажића правду делити Хрват Иван Бебек.

"Морамо да будемо опрезни против Шалкеа. Ради се о веома доброј екипи. Док сам био члан Марсеја играо сам против Шалкеа. Важно ми је што могу поново да будем део такмичења као што је Лига шампиона", изјавио је фудбалер Челсија Лоик Реми.

Словеначки Марибор игра у ЛШ први пут од 1999. године, а сутра ће на свом терену одмерити снаге са још једним повратником у елитно такмичење, лисабонским Спортингом.

Португалски Порто ће у утакмици Х групе угостити белоруски БАТЕ Борисов, док ће Атлетик Билбао бити домаћин украјинском Шахтјору.

Лига шампиона. 1, коло (20:45х):

Група Е:
Рома – ЦСКА Москва
Бајерн – Манчестер Сити

Група Ф:
Барселона – АПОЕЛ
Ајакс – Пари Сен Жермен

Група Г:
Челси – Шалке
Марибор – Спортинг

Група Х:
Порто – БАТЕ Борисов
Атлетик Билбао – Шахтјор

Коментари / 0

Оставите коментар