Мамић: Динамо ће у приватизацију

Први човек загребачког Динама, контроверзни Здравко Мамић, креће у процес приватизације. Какав ће модел изабрати? Ко ће му бити противници и да ли ће их бити?

Фудбал 17.09.2014 | 18:45
Мамић: Динамо ће у приватизацију

Док се два највећа српска, па и регионална фудбалска клуба Црвена звезда и Партизан, бојажљиво припремају за приватизацију, у загребачком Динаму спремни су да уђу у тај процес.

Хрватски медији пишу да је први човек Динама (тачније извршни председник), Здравко Мамић чврстио решио да нешто учини по том питању.

"Морамо да идемо у приватизацију, јер немамо друго решење. Морамо да преживимо. Без свежег капитала стаје машинерија. Не можемо се помирити са тиме да животаримо. За годину дана, можда мало више, бићемо клуб уређен по другачијем моделу, Постоји Закон о приватизацији у Хрватској, то ће бити темељ", рекао је "Јутарњем листу" председник Динама Мирко Баришић.
Динамо тек треба да "измисли", пронађе адектаван начин приватизације, а за то ће бити ангажовани стручњаци, предвођени професорима са загребачког Економском факултета.

Први корак у приватизацији биће, наравно, процена вредности клуба што ће радити независне ревизорске куће.

Очекује се да модел приватизације буде представљен за око месец дана.

Ова вест је значајна и за Партизан и Црвену звезду и све клубове који још нису приватизовани, јер је очигледна клима у државама у региону да спортски клубови више не могу да рачунају на новац из државног буџета.

Такође, важно је да два највећа српска клуба не касне у овом процесу (мада је већ крајње време), јер ће конкренција, а то значи и клубови из региона, одмаћи. А то значи и да ће квалитет српског фудбала додатно опадати. Партизан и Црвена звезда се суочавају са готово свакодневним претњама штрајкова запослених, играчима касне плате, у опасности су да више неће имати кога да продају у будућности, а то је главни извор финансирања последњих година, па и деценија.

Ако и сада буду каскали и каснили...

Коментари / 0

Оставите коментар