Станковић: Добар и бод против Певаца!

Прихватио бих нерешен исход јер ће наспрам нас да буде једна од најбољих екипа, најјаче лиге на свету - истиче штопер црно-белих.

Фудбал 17.09.2014 | 16:45
Станковић: Добар и бод против Певаца!

Адебајор, Ламела, Солдадо... Ко год да од поменута три нападача Тотенхема сутра изађе на терен, одбрана Партизана ће бити на истим мукама. Биће то изазов једнак онима у Лиги шампиона 2010. године, када су у Хумску „свраћали” Арсенал, Шахтјор и Брага и када се генерација момака, која је црно-беле довела до елите мушки носила са звездама европског фудбала. Међу њима и тада, и сада је Војислав Станковић, који ће са постојећом генерацијом црно-белих покушати да начини корак више и буде више од пуког епизодисте у борби са најбољим тимовима Европе. Шта и колико може Партизан, показаће већ сутрашњи дуел са „певцима”, који Станковић дочекује максимално мотивисан.

- У госте нам долази један од најбољих тимова у Енглеској, са дугом традицијом, са великим бројем квалитетних играча и апсолутни фаворит за освајање првог места у нашој групи - хвали Војислав Станковић великог противника. - Респектујемо их максимално, поштујемо и улогу која их је с правом додељена, али их се не плашимо, ни њих, нити било код другог тима на нашем стадиону. Не подижемо ни белу заставу, улазимо у меч да се боримо за свој клуб и грб, па шта буде на крају.

Мотива, дакле, не недостаје?

- У мечевима налик предстојећем мотив и не треба да се поставља као питање. То је прилика да заиграмо на великој сцени против великог клуба, да презентујемо и Партизан и себе на најбољи могући начин. И, не само ми директни актери, већ и навијачи, који су, памтим добро, правили атмосферу за памћење у сваком европском искушењу, па ће уверен сам и сада бити и подршка и ветар у леђа свима нама.

Како против Тотенхема?

- Изнад свега - паметно. Морамо да будемо концентрисани у сваком секунду утакмице, да користимо могућности уколико се отворе и да без изузетка поштујемо договор из свлачионице. Не могу да кажем да ћемо да јурнемо ка голу ривала од првог минута, јер то не би имало основа и сигурно бисмо били сурово кажљени, али се исто тако нећемо ни бранити. Покушаћемо да играмо, да нађамо баланс и будемо борбени у сваком дуелу, за сваку лопту.

Да ли је терен у Хумској, на којих минулих дана има много повика, адут више за Партизан?

- Може да буде, али не можемо да размишљамо на тај начин. Енглези свакако играју на најбољим теренима на свету и сигурно ће им бити необично у првом сусрету са тереном. Ипак, све су то велики играчи и брзо ће се они адаптирати на услове. Зато морамо да будемо такмичари, да се боримо за оно што желимо, а не да чекамо помоћ неких фактора који немају пуно везе са игром.

Како против нападача и кога очекујете у постави?

- Најстандарднији је Адебајор, па ће вероватно почети и утакмицу са нама. А, како им се одупрети? Па, исто као и остатку тима. Мудром игром и борбеношћу. Када су такви играчи у питању и најмањи пропуст, најмања рупа у одбрани, погрешно постављање, могу скупо да коштају. Мада, Тотенхем има подједнако јак и везни ред, играче, који долазе из другог плана и знају да направе велике проблеме.

Када би вам неко пре меча понудио реми, да ли бисте прихватили?

- Када сагледам чињеницу да ће се на другој страни терена наћи један од најбољих тимова у Енглеској - зашто да не. Прихватио бих, као и већина мојих саиграча. Такав исход би се, гледајући квалитет, сматрао подвигом и значио би да смо групну фазу Лиге Европе започели освајањем бода против великог тима. А, то би задовољило свакога од нас без дилеме. Ипак, да не прејудицирамо дешавања, биће онако како је негде „записано” - јасан је Војислав Станковић.

Велико је интересовање медија за сутрашњи меч Партизана и Тотенхема у првом колу групне фазе Лиге Европе, толико велико да су оперативци црно-белих минулих дана имали пуне руке посла како би свима изашли у сусрет.

Заједно са гостима са Острва стиже чак 26 медијских кућа, што извештача, што ТВ екипа. У Србији јагма није ништа мања, акредитације за окршај са „петловима” је затражило чак 73 редакције, које ће испунити прес ложе на источној и на западној трибини стадиона у Хумској, као и поред самог терена.

Коментари / 0

Оставите коментар