Stanković: Dobar i bod protiv Pevaca!

Prihvatio bih nerešen ishod jer će naspram nas da bude jedna od najboljih ekipa, najjače lige na svetu - ističe štoper crno-belih.

Fudbal 17.09.2014 | 16:45
Stanković: Dobar i bod protiv Pevaca!

Adebajor, Lamela, Soldado... Ko god da od pomenuta tri napadača Totenhema sutra izađe na teren, odbrana Partizana će biti na istim mukama. Biće to izazov jednak onima u Ligi šampiona 2010. godine, kada su u Humsku „svraćali” Arsenal, Šahtjor i Braga i kada se generacija momaka, koja je crno-bele dovela do elite muški nosila sa zvezdama evropskog fudbala. Među njima i tada, i sada je Vojislav Stanković, koji će sa postojećom generacijom crno-belih pokušati da načini korak više i bude više od pukog epizodiste u borbi sa najboljim timovima Evrope. Šta i koliko može Partizan, pokazaće već sutrašnji duel sa „pevcima”, koji Stanković dočekuje maksimalno motivisan.

- U goste nam dolazi jedan od najboljih timova u Engleskoj, sa dugom tradicijom, sa velikim brojem kvalitetnih igrača i apsolutni favorit za osvajanje prvog mesta u našoj grupi - hvali Vojislav Stanković velikog protivnika. - Respektujemo ih maksimalno, poštujemo i ulogu koja ih je s pravom dodeljena, ali ih se ne plašimo, ni njih, niti bilo kod drugog tima na našem stadionu. Ne podižemo ni belu zastavu, ulazimo u meč da se borimo za svoj klub i grb, pa šta bude na kraju.

Motiva, dakle, ne nedostaje?

- U mečevima nalik predstojećem motiv i ne treba da se postavlja kao pitanje. To je prilika da zaigramo na velikoj sceni protiv velikog kluba, da prezentujemo i Partizan i sebe na najbolji mogući način. I, ne samo mi direktni akteri, već i navijači, koji su, pamtim dobro, pravili atmosferu za pamćenje u svakom evropskom iskušenju, pa će uveren sam i sada biti i podrška i vetar u leđa svima nama.

Kako protiv Totenhema?

- Iznad svega - pametno. Moramo da budemo koncentrisani u svakom sekundu utakmice, da koristimo mogućnosti ukoliko se otvore i da bez izuzetka poštujemo dogovor iz svlačionice. Ne mogu da kažem da ćemo da jurnemo ka golu rivala od prvog minuta, jer to ne bi imalo osnova i sigurno bismo bili surovo kažljeni, ali se isto tako nećemo ni braniti. Pokušaćemo da igramo, da nađamo balans i budemo borbeni u svakom duelu, za svaku loptu.

Da li je teren u Humskoj, na kojih minulih dana ima mnogo povika, adut više za Partizan?

- Može da bude, ali ne možemo da razmišljamo na taj način. Englezi svakako igraju na najboljim terenima na svetu i sigurno će im biti neobično u prvom susretu sa terenom. Ipak, sve su to veliki igrači i brzo će se oni adaptirati na uslove. Zato moramo da budemo takmičari, da se borimo za ono što želimo, a ne da čekamo pomoć nekih faktora koji nemaju puno veze sa igrom.

Kako protiv napadača i koga očekujete u postavi?

- Najstandardniji je Adebajor, pa će verovatno početi i utakmicu sa nama. A, kako im se odupreti? Pa, isto kao i ostatku tima. Mudrom igrom i borbenošću. Kada su takvi igrači u pitanju i najmanji propust, najmanja rupa u odbrani, pogrešno postavljanje, mogu skupo da koštaju. Mada, Totenhem ima podjednako jak i vezni red, igrače, koji dolaze iz drugog plana i znaju da naprave velike probleme.

Kada bi vam neko pre meča ponudio remi, da li biste prihvatili?

- Kada sagledam činjenicu da će se na drugoj strani terena naći jedan od najboljih timova u Engleskoj - zašto da ne. Prihvatio bih, kao i većina mojih saigrača. Takav ishod bi se, gledajući kvalitet, smatrao podvigom i značio bi da smo grupnu fazu Lige Evrope započeli osvajanjem boda protiv velikog tima. A, to bi zadovoljilo svakoga od nas bez dileme. Ipak, da ne prejudiciramo dešavanja, biće onako kako je negde „zapisano” - jasan je Vojislav Stanković.

Veliko je interesovanje medija za sutrašnji meč Partizana i Totenhema u prvom kolu grupne faze Lige Evrope, toliko veliko da su operativci crno-belih minulih dana imali pune ruke posla kako bi svima izašli u susret.

Zajedno sa gostima sa Ostrva stiže čak 26 medijskih kuća, što izveštača, što TV ekipa. U Srbiji jagma nije ništa manja, akreditacije za okršaj sa „petlovima” je zatražilo čak 73 redakcije, koje će ispuniti pres lože na istočnoj i na zapadnoj tribini stadiona u Humskoj, kao i pored samog terena.

Komentari / 0

Ostavite komentar