Човић под истрагом Тужилаштва!

Разлог је незаконито присвајање новца намењених куповини станова и изградњи објеката за расељење са Косова и Метохије.

Кошарка 17.09.2014 | 12:00
Човић под истрагом Тужилаштва!

Тужилаштво за организовани криминал покренуло је 25. августа истрагу против бившег шефа Координационог центра за Косово и Метохију, а сада првог човека КК Црвена звезда Небојше Човића и још пет осумњичених, који се сумњиче да су незаконито присвојили више од 850 милиона динара, намењених куповини станова и изградњи објеката за расељене са Косово и Метохије.

У саопштењу Тужилаштва се наводи да је његово саслушање започето 5. септембра, а наставак је био планиран за данас. Међутим, саслушање данас није одржано због штрајка београдских адвоката. Шести осумњицени није саслушан, јер у овом тренутку није доступан Тужилаштву, наводи се у саопштењу које преноси агенција Тањуг.

Наредба за спровођење истраге терети шест осумњичених да су у току 2003, 2004. и 2005. године незаконито присвојили више од 850 милиона динара. Њима се ставља на терет да су извршили кривична дела злоупотреба службеног положаја и злоупотреба положаја одговорног лица.

До сада је саслушано четворо осумњичених и то А.Р., Б.Р., И.Ш. и Д. К, прецизира се у саопштењу и напомиње да је истрага покренута поводом кривичне пријаве коју је против осумњичених поднело Министарство унутрашњих послова.

Данашњи Блиц пренео је да су стамбени објекти на Косову требало да буду у насељу Ламела у северној Косовској Митровици и да је план је направљен 2002. године, а уговори потписани 2004. и то са роком изградње од 12 месеци. Станови, међутим, нису изграђени, а уместо станова, данас је на локацији предвиђеној за зграде само бетонска плоча коју деца користе као игралиште.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

хео

17.09.2014 10:29

Цовиц је накрао за вријеме рата као луд...од РСК преко нас у РС па са Косовом.У тој пљацки је био и Амфилохије Радовиц који је оног Бозовица запослио код Цовица у његову канцеларију на Косову па да краде за њега.

ОДГОВОРИТЕ