Čović pod istragom Tužilaštva!

Razlog je nezakonito prisvajanje novca namenjenih kupovini stanova i izgradnji objekata za raseljenje sa Kosova i Metohije.

Košarka 17.09.2014 | 12:00
Čović pod istragom Tužilaštva!

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je 25. avgusta istragu protiv bivšeg šefa Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju, a sada prvog čoveka KK Crvena zvezda Nebojše Čovića i još pet osumnjičenih, koji se sumnjiče da su nezakonito prisvojili više od 850 miliona dinara, namenjenih kupovini stanova i izgradnji objekata za raseljene sa Kosovo i Metohije.

U saopštenju Tužilaštva se navodi da je njegovo saslušanje započeto 5. septembra, a nastavak je bio planiran za danas. Međutim, saslušanje danas nije održano zbog štrajka beogradskih advokata. Šesti osumnjiceni nije saslušan, jer u ovom trenutku nije dostupan Tužilaštvu, navodi se u saopštenju koje prenosi agencija Tanjug.

Naredba za sprovođenje istrage tereti šest osumnjičenih da su u toku 2003, 2004. i 2005. godine nezakonito prisvojili više od 850 miliona dinara. Njima se stavlja na teret da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica.

Do sada je saslušano četvoro osumnjičenih i to A.R., B.R., I.Š. i D. K, precizira se u saopštenju i napominje da je istraga pokrenuta povodom krivične prijave koju je protiv osumnjičenih podnelo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Današnji Blic preneo je da su stambeni objekti na Kosovu trebalo da budu u naselju Lamela u severnoj Kosovskoj Mitrovici i da je plan je napravljen 2002. godine, a ugovori potpisani 2004. i to sa rokom izgradnje od 12 meseci. Stanovi, međutim, nisu izgrađeni, a umesto stanova, danas je na lokaciji predviđenoj za zgrade samo betonska ploča koju deca koriste kao igralište.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

heo

17.09.2014 10:29

Covic je nakrao za vrijeme rata kao lud...od RSK preko nas u RS pa sa Kosovom.U toj pljacki je bio i Amfilohije Radovic koji je onog Bozovica zaposlio kod Covica u njegovu kancelariju na Kosovu pa da krade za njega.

ODGOVORITE