ИТФ не мијења формат Дејвис купа

Међународна тениска федерација (ИТФ) неће мијењати садашњи формат Дејвис купа, иако су многи играчи јавно затражили промјене, а један од главних захтјева био је да се игра сваке двије године.

Тенис 16.09.2014 | 22:45
ИТФ не мијења формат Дејвис купа

"С тим се не можемо сложити, јер је тениски календар програмиран на годишњој бази. Избаците ли нешто, врло тешко је то уклопити сљедеће године", изјавио је предсједник ИТФ-а Франческо Ричи Бити на конференцији за медије у Дубаију, гдје су се изасланици националних савеза окупили на годишњој скупштини Међународне тениске федерације.

Ричи Бити је истакао како ће ИТФ истрајати на одржању још два Дејвис куп правила - мечеви ће се и даље играти по принципу измјене домаћинстава, а играче ће за репрезентацију бирати национални савези.

Иако је отклонио могућност промјене формата, предсједник ИТФ-а открио је да се неке промјене у тениском свијету ипак могуће.

"Мечеви су све дужи, измјене су све дуже, а истраживања су показала да је интерес гледалаца највећи у завршници сетова. Зато би можда било боље да се игра на три освојена сета по четири гема, него играти на два добијена сета по шест гемова. Тиме бисмо добили више врхунаца који би повећали занимање гледалаца. Но, то је само идеја. За такве промјене потребан је консензус свих који су укључени", закључио је Ричи Бити.

Коментари / 0

Оставите коментар