ITF ne mijenja format Dejvis kupa

Međunarodna teniska federacija (ITF) neće mijenjati sadašnji format Dejvis kupa, iako su mnogi igrači javno zatražili promjene, a jedan od glavnih zahtjeva bio je da se igra svake dvije godine.

Tenis 16.09.2014 | 22:45
ITF ne mijenja format Dejvis kupa

"S tim se ne možemo složiti, jer je teniski kalendar programiran na godišnjoj bazi. Izbacite li nešto, vrlo teško je to uklopiti sljedeće godine", izjavio je predsjednik ITF-a Frančesko Riči Biti na konferenciji za medije u Dubaiju, gdje su se izaslanici nacionalnih saveza okupili na godišnjoj skupštini Međunarodne teniske federacije.

Riči Biti je istakao kako će ITF istrajati na održanju još dva Dejvis kup pravila - mečevi će se i dalje igrati po principu izmjene domaćinstava, a igrače će za reprezentaciju birati nacionalni savezi.

Iako je otklonio mogućnost promjene formata, predsjednik ITF-a otkrio je da se neke promjene u teniskom svijetu ipak moguće.

"Mečevi su sve duži, izmjene su sve duže, a istraživanja su pokazala da je interes gledalaca najveći u završnici setova. Zato bi možda bilo bolje da se igra na tri osvojena seta po četiri gema, nego igrati na dva dobijena seta po šest gemova. Time bismo dobili više vrhunaca koji bi povećali zanimanje gledalaca. No, to je samo ideja. Za takve promjene potreban je konsenzus svih koji su uključeni", zaključio je Riči Biti.

Komentari / 0

Ostavite komentar