Сакраменто повлачи Пеђин дрес!

Сакраменто Кингси саопштили су да ће повући дрес са бројем 16, који је носио Предраг Стојаковић.

Кошарка 16.09.2014 | 21:30
Сакраменто повлачи Пеђин дрес!

Званична церемонија овим поводом биће одржана 16. децембра, када ће се Сакраменто састати са Оклахомом. Љубимац навијача Сакрамента је одиграо највише утакмица за клуб, а признање му је одао власник Вивек Ренадив.

"Пеђа Стојаковић је учествовао у стварању препознатљиве слике о Сакраменту на глобалном нивоу. Као један из одабране групе српских играча у НБА, Пеђа је отворио простор за кошаркаше широм света. Његове лидерске способности су биле препознате овде, церемонија ће бити посебан тренутак за клуб и навијаче, као велики подсетник на време успеха који се стварао у Сакраменту", рекао је Ренадив.

Стојаковић је дрес Кингса носио од 1998. до 2006. године, а посебно је остала упечатљива финална серија Запада против Лејкерса 2002. године. Тада Стојаковић није успео да освоји титулу, али јесте са Даласом 2011. године, али је највећи траг оставио у Кингсима, чији је гост био и у априлу ове године, баш на утакмици против Даласа.

"Време које сам провео у Сакраменту најбоље је у мојој каријери, али те године су биле најлепше и у мом животу. Поносан сам због свега што смо изградили, због повезаности са навијачима коју смо створили, била ми је част да играм за фанове Кингса, међу најбољима су на свету. Захвалио бих се Вивеку и породици Кингса због добродошлице назад", поручио је Стојаковић после одлуке клуба да повуче "шеснаестицу".

Коментари / 0

Оставите коментар