Sakramento povlači Peđin dres!

Sakramento Kingsi saopštili su da će povući dres sa brojem 16, koji je nosio Predrag Stojaković.

Košarka 16.09.2014 | 21:30
Sakramento povlači Peđin dres!

Zvanična ceremonija ovim povodom biće održana 16. decembra, kada će se Sakramento sastati sa Oklahomom. Ljubimac navijača Sakramenta je odigrao najviše utakmica za klub, a priznanje mu je odao vlasnik Vivek Renadiv.

"Peđa Stojaković je učestvovao u stvaranju prepoznatljive slike o Sakramentu na globalnom nivou. Kao jedan iz odabrane grupe srpskih igrača u NBA, Peđa je otvorio prostor za košarkaše širom sveta. Njegove liderske sposobnosti su bile prepoznate ovde, ceremonija će biti poseban trenutak za klub i navijače, kao veliki podsetnik na vreme uspeha koji se stvarao u Sakramentu", rekao je Renadiv.

Stojaković je dres Kingsa nosio od 1998. do 2006. godine, a posebno je ostala upečatljiva finalna serija Zapada protiv Lejkersa 2002. godine. Tada Stojaković nije uspeo da osvoji titulu, ali jeste sa Dalasom 2011. godine, ali je najveći trag ostavio u Kingsima, čiji je gost bio i u aprilu ove godine, baš na utakmici protiv Dalasa.

"Vreme koje sam proveo u Sakramentu najbolje je u mojoj karijeri, ali te godine su bile najlepše i u mom životu. Ponosan sam zbog svega što smo izgradili, zbog povezanosti sa navijačima koju smo stvorili, bila mi je čast da igram za fanove Kingsa, među najboljima su na svetu. Zahvalio bih se Viveku i porodici Kingsa zbog dobrodošlice nazad", poručio je Stojaković posle odluke kluba da povuče "šesnaesticu".

Komentari / 0

Ostavite komentar