Украјинци бацили посланика у контејнер

Три ултра-десничара зграбила су данас парламентарца Виталија Журавског, убацили га у канту за ђубре и затворили поклопац на очиглед око 500 националиста који су протестовали код зграде Врховне раде у Кијеву, јавила је руска новинска агенција Итар Тас с.

Свијет 16.09.2014 | 18:22
Украјинци бацили посланика у контејнер

Журавски из редова Партије региона, члан Украјинске академије политичких наука, бивши заменик градоначелника Кијева и саветник бившег председника Виктора Јануковича, мало пре данашњег инцидента, како  преноси агенција, говорио је "узвишеним речима" о поштовању европских вредности пошто је био познат је као "штићеник европске Украјине".

Европски парламент већином гласова данас је ратификовао споразум о придруживању Украјине Европској унији, док су повезани видео-линком у исто време и посланици украјинског парламента - Врховне раде, ратификовали исти документ.

Раније данас, активисти радикалних партија Сектор десно, Волија и АутоМајдан запалили су аутомобилске гуме испред зграде украјинског парламента претећи да ће их све запалити у згради уколилко Врховна рада буде оклевала са доношењем закон о лустрацији.

"Ратификација Споразума о придруживању никада неће засенити неопходност доношења закона о лустрацији. Донели смо гуме овде да демонстрирамо парламентарцима да, уколико они не гласају за закон о лустрацији, показаћемо им шта је права лустрација", навео је један од активиста.



Коментари / 3

Оставите коментар
Name

РАМО ГЛУХО

16.09.2014 18:02

ТАКО ТРЕБА И БАЈУ БОМБАСА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мара

16.09.2014 18:25

Ови Украјинци висе ми лице на Босњаке по култури и понасању него на Турке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко-Бања лука

17.09.2014 07:53

Ове треба лијепо похапсити са видео снимка јер бољи доказ суду и не треба,само од тог неће бити ништа, гдје је сада мерклова амерчки шпијунџија заједно са америком да осуди напад на политичара парламентарца, знала је да осуђује СРБЕ након признавања КОСОВА што су лупали по БЕОГРАДУ и палили а може бити и тукли,гдје је сад бундестаг лоповски да ово осуди? Не могу јер је ријеч о пољацима католицима који истински кроз историју мрзе русе православце, као и што СРБЕ мрзе ови овуда СРБОкатолици и СРБОмуслимани

ОДГОВОРИТЕ