РВИ из Дервенте траже стамбено збрињавање

Група  ратних војних инвалида из Дервенте данас су у Бањалуци затражили од надлежних у ресорном министарству да им се ријеши питање стамбеног збрињавања.

Република Српска 16.09.2014 | 15:45
РВИ из Дервенте траже стамбено збрињавање

Премда су у процедуру трајног збрињавања Владе РС ушли још  2008. године,  четири ратна војна инвалида још увијек немају адекватно рјешено ово питање.Седам година стрпљиво чекају да им се ријеши стамбено питање. Свима, осим њима је и ријешено.

Зато су се упутили у Бањалуку да провјере зашто су заборављени.

Нису, како кажу, имали те среће као неки, да им се и више пута новчано помогне или додјеле пакети грађевинског материјала. Задужили су се код комерцијалних банака да би почели изградњу кућа. Неки су још подстанари. Предраг Савковић  је од општине добио девастиран стан.

Уложио је у њега и на крају био истјеран.

Помоћ од двије до осам хиљада марака кажу нису могли прихватити, јер то није стамбено збрињавање које је Влада Српске годинама помпезно најављивала.Ови ратни војни инвалиди кажу да их је највише забољела небрига и увреде актуелног начелника Милорада Симића, коме су се крајем августа обратили на степеницама испред општине.

Тада су на разговор с начелником узалуд чекали више часова.

Симић каже да је на степеницама била све шала.Симић додаје да ће највјероватније крајем седмице примити ову групу РВИ,док су   из  ресорног министарства су поручили да ће затражити изјашњење општинске комисије и након тога заузети став.

БН ТВ



Коментари / 0

Оставите коментар