RVI iz Dervente traže stambeno zbrinjavanje

Grupa  ratnih vojnih invalida iz Dervente danas su u Banjaluci zatražili od nadležnih u resornom ministarstvu da im se riješi pitanje stambenog zbrinjavanja.

Republika Srpska 16.09.2014 | 15:45
RVI iz Dervente traže stambeno zbrinjavanje

Premda su u proceduru trajnog zbrinjavanja Vlade RS ušli još  2008. godine,  četiri ratna vojna invalida još uvijek nemaju adekvatno rješeno ovo pitanje.Sedam godina strpljivo čekaju da im se riješi stambeno pitanje. Svima, osim njima je i riješeno.

Zato su se uputili u Banjaluku da provjere zašto su zaboravljeni.

Nisu, kako kažu, imali te sreće kao neki, da im se i više puta novčano pomogne ili dodjele paketi građevinskog materijala. Zadužili su se kod komercijalnih banaka da bi počeli izgradnju kuća. Neki su još podstanari. Predrag Savković  je od opštine dobio devastiran stan.

Uložio je u njega i na kraju bio istjeran.

Pomoć od dvije do osam hiljada maraka kažu nisu mogli prihvatiti, jer to nije stambeno zbrinjavanje koje je Vlada Srpske godinama pompezno najavljivala.Ovi ratni vojni invalidi kažu da ih je najviše zaboljela nebriga i uvrede aktuelnog načelnika Milorada Simića, kome su se krajem avgusta obratili na stepenicama ispred opštine.

Tada su na razgovor s načelnikom uzalud čekali više časova.

Simić kaže da je na stepenicama bila sve šala.Simić dodaje da će najvjerovatnije krajem sedmice primiti ovu grupu RVI,dok su   iz  resornog ministarstva su poručili da će zatražiti izjašnjenje opštinske komisije i nakon toga zauzeti stav.

BN TV



Komentari / 0

Ostavite komentar