Вучић избацује фотељаше из странке

Функционери Српске напредне странке који имају две или више плаћених државних функција, а нису поднели оставке и задржали само једну "фотељу", ризикују да већ идућег месеца буду избачени из странке, потврдјено је ''Новостима'' у врху напредњака.

Србија 16.09.2014 | 09:00
Вучић избацује фотељаше из странке

Рок у коме су чланови СНС морали Извршном одбору (ИО) странке да доставе писмену информацију о јавним службама у којима примају плату и о одлуци за коју од њих се опредељују истекао је јуче, подсећају ''Новости''.

ИО је саставио регистар "вишеструких функционера" и детаљан извештај ће представити члановима Главног одбора странке на првој следећој седници.

До тада, како наводе ''Новости'' знаће се и имена страначких "играча" који су се оглушили о захтев лидера СНС-а Александра Вучића и они ће бити санкционисани.

Такодје, ИО СНС цхе прецизирати у наредним данима шта тачно значи "нагомилавање функција" и у ком случају страначки кадрови могу да обављају више послова.

За сада, више десетина функционера пријавило је да "седи на две или неколико фотеља", а пале су и бројне оставке.

Од јачих имена , шеф посланичке групе Зоран Бабић напустио је Надзорни одбор "Ласте", посланик Владимир Дјукановић дао је поставку у Скупштини Државне лутрије, а директор Републичког секретаријата за законодавство Дејан Дјурдјевић је изашао из РИК-а.

"ИО завршава свој део посла. Након тога, подаци о оставкама морају да се региструју у Агенцији за борбу против корупције. Процес ће бити завршен до следеће седнице Главног одбора када ћемо имати потпуну слику стања. Ми смо прва странка које је решила да се обрачуна са "нагомиланим функцијама" у сопственим редовима", рекао је Верољуб Арсић, функционер СНС.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Василије

16.09.2014 07:04

Све по угледу на овог великог човјека треба и код нас да крене од октобра.Сви црвеносекташки умови који су запосјели ,поред редовнох функција,и све могуће управне,надзорне,ове,оне...фотеље.Марш напоље,треба још неко да дише осим њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подржавам.

16.09.2014 07:23

Свака част.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБИНн

16.09.2014 07:37

СВАКА ЦАСТ ВУЦИЦУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

16.09.2014 09:46

Како је народ глуп ,па ја лицно знам да су се скупљали гласови пред изборе у Србији за Вуцица ,као и за насег предсједника, само напријед обадвојица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аналитика

16.09.2014 11:14

поштовани читаоци портала БНТВ, надам се да сте као и ја примјетили готово исти број црвених, односно негативних лајкова, по свим коментарима који нису наклоњени владајуцој олигархији, сто ме асоцира да постоји наредба одредјеној групи неистомисљеника да дају негативну оцјену. немојте насједати на негативне лајкове, вјерујем да они уопсте и не цитају текст, вец само лупају минусе по команди, како би довели до одредјеног губитка самопуздања код циталаца. НЕ ОБРАЦАЈТЕ ПАЗЊУ И НЕ НАСЈЕДАЈТЕ НА ЊИХОВЕ "МИНУСЕ"!

ОДГОВОРИТЕ