Колаковић послије оставке...

Досадашњи селектор одбојкаше репрезентације Србије Игор Колаковић рекао је да му није било лако да донесе одлуку да напусти клупу националног тима, али да је то у овом тренутку једина исправно.

Остали спортови 16.09.2014 | 11:00
Колаковић послије оставке...

Он је поднео оставку, након што су српски одбојкаши на првенству света у Пољској заузели девето место.

„"После великих очекивања одбојкашке нације, спортских поклоника, свих у савезу и мојих у вези Светског првенства, као и оног што смо остварили у резултатском смислу, навело ме је на одлуку која је тешка из емотивних разлога. Тешка је због времена и свега што сам доживео у репрезентацији, али која је једина исправна, јер ја сам тај који мора да преузме одговорност за лош резултат", изјавио је Колаковић.

Он је истакао да је увек имао подршку Одбојкашког савеза и председника Боричића.

"Сигурно бих је имао и сада, али нисам желео да продужим сарадњу, јер треба имати меру. Ово је био прави тренутак"“, рекао је Колаковић, који је ушао у репрезентацију 2003, док је селектор постао три године касније на СП у Јапану.

"Иза мене је дуг период, који је брзо прошао због много обавеза и такмичења, период који у мојој каријери представља све. Уложио сам целог себе, све своје могућности и стрпљење да се играчи у репрезентацији осећају као људи који вреде. Трудио сам се да односи буду најбоиљи могући и на основу тога одређивао састав. Можда сам и грешио"“, рекао је Колаковић.

Он је додао да Србија има сјајну генерацију и феноменалну перспективу.

"„Надам се да ће следећи тренер унети своју креацију и печат и знати да искористи њихов потенцијал. Неће му бити лако, јер очекивања су велика. Бићу уз њих у сваком смислу, јер они то заслужују"“, поручио је Колаковић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милојко-Бања лука

16.09.2014 09:39

Штета био је за мене добар тренер, резултат некада и није праведан али то је живот.

ОДГОВОРИТЕ