ДК: БиХ није успјела ући у 1. групу

Рикардас Беранкис донио је Литванији укупну побједу од 3:1 у дуелу са нашом репрезентацијом која, нажалост, није успјела изборити промоцију у виши ранг. Пред сасвим солидно испуњеним трибинама дворане на Мојмилу, Литванац је био успјешнији са убједљивих 3:0.

Тенис 15.09.2014 | 22:00
ДК: БиХ није успјела ући у 1. групу

Интересантно, сва три сета су завршена резултатом 6:4. Први сет је трајао 38 минута, а други минут мање тако да је након нешто више од сат времена игре Беранкис био у сјајној позицији да донесе својој репрезентацији побједу. Иако је почетак меча био одличан за Џумхура који је повео са 3:1, али је прокоцкао своју предност.

У трећем сету Беранкис прави брејк код резултата 1:1 и затим долази до 3:1, што је у неку руку значио и крај свих надања да Џумхур може урадити нешто више у овом мечу. Иако је Џумхур успио вратити брејк и изједначити на 3:3, Литванац је брзо вратио предност и до краја сет рутински привео крају.

Дамиров пораз је уједно значио и пораз Босне и Херцеговине. На промоцију у 1. групу Евро-афричке зоне ћемо, нажалост, причекати још неко вријеме.

Дејвис куп:

БиХ - Литванија 1:3
Д. Џумхур - Р. Беранкис 0:3 (4-6, 4-6, 4-6)

Коментари / 0

Оставите коментар