DK: BiH nije uspjela ući u 1. grupu

Rikardas Berankis donio je Litvaniji ukupnu pobjedu od 3:1 u duelu sa našom reprezentacijom koja, nažalost, nije uspjela izboriti promociju u viši rang. Pred sasvim solidno ispunjenim tribinama dvorane na Mojmilu, Litvanac je bio uspješniji sa ubjedljivih 3:0.

Tenis 15.09.2014 | 22:00
DK: BiH nije uspjela ući u 1. grupu

Interesantno, sva tri seta su završena rezultatom 6:4. Prvi set je trajao 38 minuta, a drugi minut manje tako da je nakon nešto više od sat vremena igre Berankis bio u sjajnoj poziciji da donese svojoj reprezentaciji pobjedu. Iako je početak meča bio odličan za Džumhura koji je poveo sa 3:1, ali je prokockao svoju prednost.

U trećem setu Berankis pravi brejk kod rezultata 1:1 i zatim dolazi do 3:1, što je u neku ruku značio i kraj svih nadanja da Džumhur može uraditi nešto više u ovom meču. Iako je Džumhur uspio vratiti brejk i izjednačiti na 3:3, Litvanac je brzo vratio prednost i do kraja set rutinski priveo kraju.

Damirov poraz je ujedno značio i poraz Bosne i Hercegovine. Na promociju u 1. grupu Evro-afričke zone ćemo, nažalost, pričekati još neko vrijeme.

Dejvis kup:

BiH - Litvanija 1:3
D. Džumhur - R. Berankis 0:3 (4-6, 4-6, 4-6)

Komentari / 0

Ostavite komentar