Кривичне пријаве против 10 директора

Здравственим радницима у Српској нису уплаћени доприноси претходних три и по мјесеца. За директоре десет највећих дужника Пореској управи слиједе кривичне пријаве, поручују из Уније синдиката здравствених радника Републике Српске.

Република Српска 15.09.2014 | 19:54
Кривичне пријаве против 10 директора

Упркос закључку Владе из септембра прошле године која обавезује послодавце да исплаћује бруто плате радницима, понавља се стара прича. Дуг од 110 милиона за неуплаћене доприносе се из мјесеца у мјесец повећава за додатних 5 милиона марака.

Комплетна ситуација о репрезентативности ће се можда и ријешити пред Уставном судом БиХ. Али дугови који премашују 100 милиона марака очигледно неће бити тако лако наплаћени. За то вријеме ће се они који се брину за здравље грађана у Српској сналазити како знају и умију при овјери сопствене књижице.

У Савезу синдиката нису жељели јавно да се изјашњавају, с поруком да је за давање изјава надлежно министарство рада. Из министарства су били јасни с поруком да не сносе одговорност што Унија синдиката није добила позитивну одлуку о репрезентативности.

Мирко Станетић, директор бањалучког Клиничког центра, једног од 10 највећих дужника Пореској управи, није био расположен за изјаву. У кратком телефонском разговору је поручио да ће увијек радије купити лијекове за пацијенте, али признаје да проблем доприноса мора да се ријеши.

У Унији синдиката су најавили и покретање управног спора против министарства рада и троје чланова Савеза синдиката Републике Српске, јер им, како кажу, нису дали сагласност да постану репрезентативан синдикат.

У Одбору који чини девет чланова, њих троје из Савеза синдиката је гласало против, тврде у Унији синдиката. Такође, предсједник Жељко Шукало тврди да су испунили све услове, јер имају више од 5 хиљада чланова од укупно 12 хиљада здравствених радника.

БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

15.09.2014 17:53

ВЛАДАВИНА ПРАВА И ПРАВНА ДРЖАВА - ТОГА НЕМА У "БАЈИНОЈ БАШТИ" КОЈА СЕ ЗОВЕ РЕПУБЛИКА СРПСКА И У КОЈОЈ ЦАРУЈЕ "РАД НА ЦРНО"... А ПРАВОСУЂЕ ЈЕ ПОСЕБНО "ЦВИЈЕЋЕ" У ТОЈ БАШТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

мико

15.09.2014 18:05

ја не знам како моземо бити у губицима када имамо прилицан број радника који раде код нас у Фоци пуно радно вријеме а примају само за цетвороцасовно вријеме. гдје су паре ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

еко

15.09.2014 18:18

Све голи лопов и криминалац...тадиц од октобра неце ниста овоме моци

ОДГОВОРИТЕ
Name

радник на црно у бијелом

15.09.2014 19:58

Цуј купити лијекова...па ни њих нема у Универзитетској болници. И труднице се саљу да купе лијекове у граду. Од Клиницког центра остала само клиницка смрт.Пази Мирко иде Славко...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коле

15.09.2014 21:51

Треба поднијети кривичне пријаве и против људи сто су упропастили апотеке "Семберија" хоће ли СДС тако управљати и Републиком Српском?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

16.09.2014 00:13

Само 10????? Мора да не знају да сакрију као остали!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

16.09.2014 06:27

Здравство би требало бити битније од свега-џаба све ако човјек нема здравље.А Шкрбић и другови уништише све.Па погледајте само спот за клинички центар као у бајци.А онима који су били тамо јасно је све. Унутра празна љуштура, гужве у оронулим собама, смрад свуда наоколо, чекања и редови, нема доктора(чекају се по 3-4 сата на преглед ,корупција, ужас... Овај снсд би народу да прода .уда под бубреге! Гори су од шиптара!

ОДГОВОРИТЕ
Name

си

16.09.2014 06:43

А они зиве као бегови ..не знас гдје им је љепсе на послу или у куци..од народних пара....а народ на кољенима од биједе и јада!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ