Играчи о сребру - реакције

Центар репрезентације Србије Мирослав Радуљица рекао је да су он и саиграчи на Светском првенству показали како се поштује национални тим. Центар, Владимир Штимац, рекао је да сребро у Шпанији сија као злато за њега и саиграче.

Кошарка 15.09.2014 | 16:04
Играчи о сребру - реакције

Српски кошаркаши су освојили сребро пошто су у финалу Светског првенства поражени од Сједињених Држава са 129:92.

„Мислим да је првенство било интересантно и да смо се сви забављали и добро осећали, играли смо кошарки и градили форму, која је ишла узлазном путањом. Остаће свима у лепом сећању, не само због медаље, већ јер смо поставили неке праве основе и показали поштовање према репрезентацији“, рекао је Радуљица.

“Као да је злато. Добро смо отворили утакмицу, али су они узвратили сјајним ритмом. Борили смо се до краја и то је најважније. Ово сребро је за Србију, све људе у Србији и нашу кошарку”, рекао је Штимац.

Капитен репрезентације Србије Ненад Крстић истакао је да остаје жал што наш тим није одиграо боље против Американаца.

“Имали смо одличан турнир, остаје жал што нисмо боље одиграли, али ништа не може да поквари велики успех”, рекао је Крстић.

Један од најбољих играча српског тима на Мундобаскету Богдан Богдановић рекао је да је у Шпанији изграђена екипа за будућност.

Богдановић је истакао да он и саиграчи нису одиграли најбољу утакмицу против Американаца, али да су остварили велики успех.

„Сјајно је што смо се окитио сребром, честитао бих саиграчима на великом успеху за нас. Није баш било најбоље у финалу, изгубили смо срамотно, али битно је да смо остварили успех и да смо изградили тим за будућност“, истакао је Богдановић.

Плејмејкер српске репрезентације Милош Теодосић рекао је да су он и саиграчи играли као прави тим и да мисли да су заслужено освојили сребро на Мундобаскету.

„Нико није очекивао да ћемо имати прилику да играмо са Сједињеним Државама у финалу. Без обзира што смо изгубили, мислим да овај резултат није мерило и није слика квалитета“, рекао је Теодосић, „Заиста је ово невероватан успех, трудили смо се, играли смо као један тим, сви за једног, борили смо се до последњег тренутка и мислим да смо се заслужено нашли у финалу“.

Теодосић је изабран у најбољу петорку планетарног шампионата, али је истакао да то не би успео без свог тима.

„Сваком играчу значи индивидуално признање, мислим да без саиграча и нашег тимског духа не бих био ни близу тога“, нагласио је Теодосић.

На питање да ли зна да ће њему и саиграчима у понедељак бити приређен свечани дочек испред Старог двора у Београду, Теодосић је рекао:

„Јесмо ли заслужили после овакве утакмице? Шалим се. Хвала, и треба“.

Коментари / 0

Оставите коментар