Igrači o srebru - reakcije

Centar reprezentacije Srbije Miroslav Raduljica rekao je da su on i saigrači na Svetskom prvenstvu pokazali kako se poštuje nacionalni tim. Centar, Vladimir Štimac, rekao je da srebro u Španiji sija kao zlato za njega i saigrače.

Košarka 15.09.2014 | 16:04
Igrači o srebru - reakcije

Srpski košarkaši su osvojili srebro pošto su u finalu Svetskog prvenstva poraženi od Sjedinjenih Država sa 129:92.

„Mislim da je prvenstvo bilo interesantno i da smo se svi zabavljali i dobro osećali, igrali smo košarki i gradili formu, koja je išla uzlaznom putanjom. Ostaće svima u lepom sećanju, ne samo zbog medalje, već jer smo postavili neke prave osnove i pokazali poštovanje prema reprezentaciji“, rekao je Raduljica.

“Kao da je zlato. Dobro smo otvorili utakmicu, ali su oni uzvratili sjajnim ritmom. Borili smo se do kraja i to je najvažnije. Ovo srebro je za Srbiju, sve ljude u Srbiji i našu košarku”, rekao je Štimac.

Kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić istakao je da ostaje žal što naš tim nije odigrao bolje protiv Amerikanaca.

“Imali smo odličan turnir, ostaje žal što nismo bolje odigrali, ali ništa ne može da pokvari veliki uspeh”, rekao je Krstić.

Jedan od najboljih igrača srpskog tima na Mundobasketu Bogdan Bogdanović rekao je da je u Španiji izgrađena ekipa za budućnost.

Bogdanović je istakao da on i saigrači nisu odigrali najbolju utakmicu protiv Amerikanaca, ali da su ostvarili veliki uspeh.

„Sjajno je što smo se okitio srebrom, čestitao bih saigračima na velikom uspehu za nas. Nije baš bilo najbolje u finalu, izgubili smo sramotno, ali bitno je da smo ostvarili uspeh i da smo izgradili tim za budućnost“, istakao je Bogdanović.

Plejmejker srpske reprezentacije Miloš Teodosić rekao je da su on i saigrači igrali kao pravi tim i da misli da su zasluženo osvojili srebro na Mundobasketu.

„Niko nije očekivao da ćemo imati priliku da igramo sa Sjedinjenim Državama u finalu. Bez obzira što smo izgubili, mislim da ovaj rezultat nije merilo i nije slika kvaliteta“, rekao je Teodosić, „Zaista je ovo neverovatan uspeh, trudili smo se, igrali smo kao jedan tim, svi za jednog, borili smo se do poslednjeg trenutka i mislim da smo se zasluženo našli u finalu“.

Teodosić je izabran u najbolju petorku planetarnog šampionata, ali je istakao da to ne bi uspeo bez svog tima.

„Svakom igraču znači individualno priznanje, mislim da bez saigrača i našeg timskog duha ne bih bio ni blizu toga“, naglasio je Teodosić.

Na pitanje da li zna da će njemu i saigračima u ponedeljak biti priređen svečani doček ispred Starog dvora u Beogradu, Teodosić je rekao:

„Jesmo li zaslužili posle ovakve utakmice? Šalim se. Hvala, i treba“.

Komentari / 0

Ostavite komentar