НДП: Манипулације јавног сервиса РТРС

Подсјећамо Вас да су Народни демократски покрет и његов предсједник Драган Чавић у суботу, 13. септембра дошли до одређених сазнања, која су упућивала на покушаје Милорада Додика и његове странке да путем притиска на свог коалиционог партнера СДП инсталишу свога човјека на чело Регулаторне агенције за комуникације.

Република Српска 15.09.2014 | 13:59
НДП: Манипулације јавног сервиса РТРС

Таква сазнања и планове смо хитно пласирали у јавност желећи да предухитримо намјеру Додикове власти да се обрачуна са јединим преосталим електронским медијем који показује спремност да током предизборне кампање , а у складу са правилима, дà простор и опозицији у Републици Српској - БН телевизији.

Такву информацију, у виду Саопштења за јавност, објавила је већина медија у Републици Српској али и изван ње.Радио-телевизија Републике Српске из само њој знаних ( а нама такође познатих разлога ) – није !И то, наравно, не би било први пут, јер смо и до сада имали низ примједби на понашање јавног РТВ сервиса Републике Српске и наши ставови с тим у вези су познати.

Али, на информацију, коју је претходни дан потпуно игнорисала, Јавни сервис РТРС, реагује тек када стигне саопштење из СНСД-а у коме се они „перу“ да немају никаквих планова у вези са претпостављеним гашењем БНТВ у вријеме предизборне кампање.

Трагом СНСД-овог саопштења, Јавни сервис, у свом централном дневнику у (14. септембра, 2014. у 19:40) прави неуобичајено дуг прилог у коме покушава да релативизује наша сазнања, довођењем „експерата“, такође људи блиских власти, да објасне да је ријеч о спиновању и лошим намјерама.

Дакле, одређене информације које долазе из НДП-а као парламентарне странке, нису релевантне и не узимају се у обзир у РТРС-у ( све док на њих не реагује режимски или СНСД-ов апарат ), што сматрамо великим али свјесним уређивачким пропустом и тражимо од Регулаторне агенције за комуникације да истражи цијели случај и адекватно санкционише Јавни сервис који плаћају сви грађани Републике Српске.

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

wиен

15.09.2014 12:24

Тако је Цавицу кази истину бар ти смијес и остали из опозиције ако ми обицни градјани не смијемо, али само до избора, СРЕЦНО !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

15.09.2014 12:46

Србин сам а због Додика сам дочеко да умјесто РТРС-а гледам програм и дневник ФТВ_а.(јер немам БН)..жалосно је то,Срби моји!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РТРС=СНСД

15.09.2014 13:09

Свима је јасно да ово висе није сервис свих градјана него Додиковизија.Залосно је само сто све то ми плацамо из својих дзепова!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузлак

15.09.2014 13:21

Зато је господа преко неких своји тајкуна укинула прије 2/3 мјесеца БН програм (чак и онај музички) који се емитирао у Федерацији преко Моје ТВ (БХ Телецом), мислећи да ће неко пратити РТРС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

15.09.2014 13:33

Они су и научили ,кроз деветогодишњу тортуру свог народа,да проводе наопаку политику за свој народ а најбољу пљачкашку политику за себе,користећи све ресурсе.Ништа непознато!Али,зато ћемо у октобру да им свима видимо леђа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

аналитицар

15.09.2014 13:50

Новинари РТРС-а су моралне наказе.Како другације окарактерисати ове слуге резима који од РС праве Свајцарску.Нова власт це морати да направи цистку у РТРС-у, како би досли постени људи, професионалци.....а не којекакви Сарци, Фуртуле, Црквењаси, Кнезевицке, Косарци.....листа је дуга....

ОДГОВОРИТЕ
Name

РТРС лазе!!

15.09.2014 13:54

А њихови "новинари" су највеца олос, јер су слуге резима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јована

15.09.2014 15:14

Има изрека у Бањалуци "Нема те к'о Чаве на РТРС-у". Ето како се третира опозиција у тој медијској кући. Треба промијенити комплетно руковдство РТРС-а након избора јер је срамота како се понашају на том радију и телевизији. Генерални директор, сви уредници и продуценти требају бити смијењени. Све су подредили кампањи и једној странци. Трагедија колико су пристрасни. Прије су крили пристрасност, сада се и не труде. Само још да замијене знак РТРС са знаком једне странке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја бих само рекао

15.09.2014 16:21

Пууууу....

ОДГОВОРИТЕ
Name

хуманитарац

15.09.2014 17:25

Чавић само манипулише,а што се тиће БНТВ све Вам се мање вјерује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

16.09.2014 06:23

Цавиц би на власти па како вам би народе сјетите се кад не би ни плата ни пензија.

ОДГОВОРИТЕ