NDP: Manipulacije javnog servisa RTRS

Podsjećamo Vas da su Narodni demokratski pokret i njegov predsjednik Dragan Čavić u subotu, 13. septembra došli do određenih saznanja, koja su upućivala na pokušaje Milorada Dodika i njegove stranke da putem pritiska na svog koalicionog partnera SDP instališu svoga čovjeka na čelo Regulatorne agencije za komunikacije.

Republika Srpska 15.09.2014 | 13:59
NDP: Manipulacije javnog servisa RTRS

Takva saznanja i planove smo hitno plasirali u javnost želeći da preduhitrimo namjeru Dodikove vlasti da se obračuna sa jedinim preostalim elektronskim medijem koji pokazuje spremnost da tokom predizborne kampanje , a u skladu sa pravilima, dà prostor i opoziciji u Republici Srpskoj - BN televiziji.

Takvu informaciju, u vidu Saopštenja za javnost, objavila je većina medija u Republici Srpskoj ali i izvan nje.Radio-televizija Republike Srpske iz samo njoj znanih ( a nama takođe poznatih razloga ) – nije !I to, naravno, ne bi bilo prvi put, jer smo i do sada imali niz primjedbi na ponašanje javnog RTV servisa Republike Srpske i naši stavovi s tim u vezi su poznati.

Ali, na informaciju, koju je prethodni dan potpuno ignorisala, Javni servis RTRS, reaguje tek kada stigne saopštenje iz SNSD-a u kome se oni „peru“ da nemaju nikakvih planova u vezi sa pretpostavljenim gašenjem BNTV u vrijeme predizborne kampanje.

Tragom SNSD-ovog saopštenja, Javni servis, u svom centralnom dnevniku u (14. septembra, 2014. u 19:40) pravi neuobičajeno dug prilog u kome pokušava da relativizuje naša saznanja, dovođenjem „eksperata“, takođe ljudi bliskih vlasti, da objasne da je riječ o spinovanju i lošim namjerama.

Dakle, određene informacije koje dolaze iz NDP-a kao parlamentarne stranke, nisu relevantne i ne uzimaju se u obzir u RTRS-u ( sve dok na njih ne reaguje režimski ili SNSD-ov aparat ), što smatramo velikim ali svjesnim uređivačkim propustom i tražimo od Regulatorne agencije za komunikacije da istraži cijeli slučaj i adekvatno sankcioniše Javni servis koji plaćaju svi građani Republike Srpske.

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

wien

15.09.2014 12:24

Tako je Cavicu kazi istinu bar ti smijes i ostali iz opozicije ako mi obicni gradjani ne smijemo, ali samo do izbora, SRECNO !!!!

ODGOVORITE
Name

p

15.09.2014 12:46

Srbin sam a zbog Dodika sam dočeko da umjesto RTRS-a gledam program i dnevnik FTV_a.(jer nemam BN)..žalosno je to,Srbi moji!

ODGOVORITE
Name

RTRS=SNSD

15.09.2014 13:09

Svima je jasno da ovo vise nije servis svih gradjana nego Dodikovizija.Zalosno je samo sto sve to mi placamo iz svojih dzepova!?

ODGOVORITE
Name

Tuzlak

15.09.2014 13:21

Zato je gospoda preko nekih svoji tajkuna ukinula prije 2/3 mjeseca BN program (čak i onaj muzički) koji se emitirao u Federaciji preko Moje TV (BH Telecom), misleći da će neko pratiti RTRS.

ODGOVORITE
Name

Vasilije

15.09.2014 13:33

Oni su i naučili ,kroz devetogodišnju torturu svog naroda,da provode naopaku politiku za svoj narod a najbolju pljačkašku politiku za sebe,koristeći sve resurse.Ništa nepoznato!Ali,zato ćemo u oktobru da im svima vidimo leđa!

ODGOVORITE
Name

analiticar

15.09.2014 13:50

Novinari RTRS-a su moralne nakaze.Kako drugacije okarakterisati ove sluge rezima koji od RS prave Svajcarsku.Nova vlast ce morati da napravi cistku u RTRS-u, kako bi dosli posteni ljudi, profesionalci.....a ne kojekakvi Sarci, Furtule, Crkvenjasi, Knezevicke, Kosarci.....lista je duga....

ODGOVORITE
Name

RTRS laze!!

15.09.2014 13:54

A njihovi "novinari" su najveca olos, jer su sluge rezima.

ODGOVORITE
Name

Jovana

15.09.2014 15:14

Ima izreka u Banjaluci "Nema te k'o Čave na RTRS-u". Eto kako se tretira opozicija u toj medijskoj kući. Treba promijeniti kompletno rukovdstvo RTRS-a nakon izbora jer je sramota kako se ponašaju na tom radiju i televiziji. Generalni direktor, svi urednici i producenti trebaju biti smijenjeni. Sve su podredili kampanji i jednoj stranci. Tragedija koliko su pristrasni. Prije su krili pristrasnost, sada se i ne trude. Samo još da zamijene znak RTRS sa znakom jedne stranke.

ODGOVORITE
Name

Ja bih samo rekao

15.09.2014 16:21

Puuuuu....

ODGOVORITE
Name

humanitarac

15.09.2014 17:25

Čavić samo manipuliše,a što se tiće BNTV sve Vam se manje vjeruje.

ODGOVORITE
Name

bn

16.09.2014 06:23

Cavic bi na vlasti pa kako vam bi narode sjetite se kad ne bi ni plata ni penzija.

ODGOVORITE