Мур: Обезбиједити демократичност

Шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Џонатан Мур нада се да ће услови на предстојећим општим изборима у БиХ бити најбољи могући, што подразумијева и омогућавање приступа информацијама невладиним организацијама, те сигурност грађана да ће њихови гласови бити укључени у резултат избора.

Босна и Херцеговина 15.09.2014 | 13:43
Мур: Обезбиједити демократичност

Истичући важност демократичности октобарских избора, Мур је указао на потребу да Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ ради свој посао, као и разни посматрачи.Он је рекао да ће посматрачи ОЕБС-а, те бројни други међународни и домаћи посматрачи пратити предстојеће изборе, али да одговорност за изборе имају и домаћи политичари.

Мур је констатовао да промјене у БиХ зависе од бирача и њихове бирачке воље."Уколико бирачи гласају, шансе за промјене су веће, али ако то није случај, шансе за промјене су мање", рекао је Мур након што је са предсједником Федерације БиХ Живком Будимиром разговарао о октобарским изборима.

Будимир је истакао да ОЕБС има значајну улогу у изборном процесу у БиХ, за који је оцијенио да још није на нивоу демократског процеса какав је у стабилним демократским друштвима, пренијели су федерални медији.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Василије

15.09.2014 13:38

Наравно да се сви укључују у битку за фер изборе ,јер су поучени ранијим искуствима када су се крали гласови,и то у хиљдама,јер је црвена банда ту тактику крађе усавршила до савршенства.Па од крађе гласова кренуше у крађу од свог народа,остављајући га огољеног ко мотку.Е ,тај народ више неће да буде огољена мотка и то ће рећи у октобру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈК

15.09.2014 14:11

Превисе ми смрди саве ово, јер цим се ови залазу толико да додје до промјене политицке сцене у Републици Српској несто није у реду. А познавајуци из блиске нам прослости како и ста су све у стању урадити. Сад се залазу за СДС а знамо ста су све радили том истом СДС-у, замрзавање рацуна до санкционисања појединх цланова стране. Све ми је то несто сумљиво. НекнНам је само драги БОГ на помоци у будуцности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

16.09.2014 00:47

Знас ста би требало Босњаци да гласају за РС а Срби за цјеловиту БиХ!! Да им доказемо какав смо ми народ!! Нисмо ми ни Румуни ни Бугари ни остала циганија ми висе волимо бити гладни него да нас командују Гаy браца из ЕУ!!! Они не виде и не знају ста је Босанац и инат!! Нема везе Србин или муслиман.

ОДГОВОРИТЕ