Mur: Obezbijediti demokratičnost

Šef Misije OEBS-a u BiH Džonatan Mur nada se da će uslovi na predstojećim opštim izborima u BiH biti najbolji mogući, što podrazumijeva i omogućavanje pristupa informacijama nevladinim organizacijama, te sigurnost građana da će njihovi glasovi biti uključeni u rezultat izbora.

Bosna i Hercegovina 15.09.2014 | 13:43
Mur: Obezbijediti demokratičnost

Ističući važnost demokratičnosti oktobarskih izbora, Mur je ukazao na potrebu da Centralna izborna komisija /CIK/ BiH radi svoj posao, kao i razni posmatrači.On je rekao da će posmatrači OEBS-a, te brojni drugi međunarodni i domaći posmatrači pratiti predstojeće izbore, ali da odgovornost za izbore imaju i domaći političari.

Mur je konstatovao da promjene u BiH zavise od birača i njihove biračke volje."Ukoliko birači glasaju, šanse za promjene su veće, ali ako to nije slučaj, šanse za promjene su manje", rekao je Mur nakon što je sa predsjednikom Federacije BiH Živkom Budimirom razgovarao o oktobarskim izborima.

Budimir je istakao da OEBS ima značajnu ulogu u izbornom procesu u BiH, za koji je ocijenio da još nije na nivou demokratskog procesa kakav je u stabilnim demokratskim društvima, prenijeli su federalni mediji.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Vasilije

15.09.2014 15:38

Naravno da se svi uključuju u bitku za fer izbore ,jer su poučeni ranijim iskustvima kada su se krali glasovi,i to u hiljdama,jer je crvena banda tu taktiku krađe usavršila do savršenstva.Pa od krađe glasova krenuše u krađu od svog naroda,ostavljajući ga ogoljenog ko motku.E ,taj narod više neće da bude ogoljena motka i to će reći u oktobru.

ODGOVORITE
Name

JK

15.09.2014 16:11

Previse mi smrdi save ovo, jer cim se ovi zalazu toliko da dodje do promjene politicke scene u Republici Srpskoj nesto nije u redu. A poznavajuci iz bliske nam proslosti kako i sta su sve u stanju uraditi. Sad se zalazu za SDS a znamo sta su sve radili tom istom SDS-u, zamrzavanje racuna do sankcionisanja pojedinh clanova strane. Sve mi je to nesto sumljivo. NeknNam je samo dragi BOG na pomoci u buducnosti.

ODGOVORITE
Name

Roki

16.09.2014 02:47

Znas sta bi trebalo Bosnjaci da glasaju za RS a Srbi za cjelovitu BiH!! Da im dokazemo kakav smo mi narod!! Nismo mi ni Rumuni ni Bugari ni ostala ciganija mi vise volimo biti gladni nego da nas komanduju Gay braca iz EU!!! Oni ne vide i ne znaju sta je Bosanac i inat!! Nema veze Srbin ili musliman.

ODGOVORITE