Српски повратници тешко живе

Министар финансија и трезора БиХ Никола Шпирић оцијенио је да српски повратници на подручју Босанског Грахова тешко живе и позвао је све који су у прилици да помогну обнову тог краја.

Босна и Херцеговина 14.09.2014 | 19:06
Српски повратници тешко живе

Шпирић је изјавио да српски повратници у овај крај траже охрабрење, подршку и помоћ да би остали и опстали на тим просторима.

Он је истакао да српски народ у Босанском Грахову, Гламочу и Дрвару кроз Српску православну цркву гледа на Бањалуку, Београд и дијаспору, а да им поглед на Ливно и Сарајево само обезбјеђује тугу и муку, јер им 20 година нису жељели помоћи.

Шпирић је позвао међународну заједницу да посјети Босанско Грахово и да се увјери да је то најразрушенија општина у БиХ током посљедњег рата.

"Они који су нам подијелили простор и кроз силу били неправедни, нису успјели да подијеле цркву и Епархију бихаћко-петровачку", рекао је Шпирић, који је у Босанском Грахову присуствовао празнику Сабора српских светитеља - слави Епархије бихаћко-петровачке.

Тим поводом Његова светост патријарх српски Иринеј служио је Свету архијерејску литургију у храму Светих апостола Петра и Павла у Босанском Грахову.

Шпирић је рекао да је српски патријарх послао дивне поруке окупљеном народу - да остану на своме, те да ће они који се боре за истину и правду бити награђени од Бога.

"Позвао је на љубав, а не мржњу. Позвао је Србе да буду Божија дјеца, да буду вјерни Српској православној цркви и да помогну једни другима", истакао је Шпирић.

Он је рекао да је Епархија бихаћко-петровачка просторно велика и да је на данашњем величанственом скупу било доста народа, те напоменуо да се слава ове епархије сваке године обиљежава у другом мјесту.

"То даје једну нову снагу и дух обнове и повратка на те просторе. Колико буде више Срба дигнуте главе у Грахову, Дрвару и Гламочу и тим мјестима, биће стабилнија и Република Српска", закључио је Шпирић.

Свечаности је присуствовао и предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић.


Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Како вас није стид?

14.09.2014 16:27

Сад сте се сјетили Срба у Федерацији БиХ, кад вам требају гласови?Како вас није стид?

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС у Федерацији БиХ и кантонима

14.09.2014 16:34

СДС излази са својим листама у Федерацији БиХ и кантонима.Значи Срби могу гласати за српску странку у Федерацији БиХ а не као до сада да из нужде гласају за Лагумџијин бошњачки СДП, по оној девизи "узми мање зло".Сада можете гласати за СДС, па да СДС узме српски клуб у Дому народа Федерације БиХ, па да се ништа више не може одлучивати без Срба.Не оних Лагумџијиних Срба, оних који слиједе Лагумџијину великобошњачку политику, која злоупотребљава српске гласове у Дому народа Параламента Федерације БиХ и кантонима, већ праве српске гласове, Срба из СДС-а. Хвала!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комуњаре у првим редовима

14.09.2014 16:40

Није лако ни Цркви, све јој у првим редовима "црвене комуњаре" СНСД-а?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОКСИГЕН

14.09.2014 17:14

Ало, људи, не могу да вјерујем властитим очима!!! Да ли је ово Бајин ђетић између двојице великодостојника СПЦ? Па шта он ту тражи? Па да ли је могуће да човјек који до подне мрзи себе а од подне све око себе, нарочито цркву, сад заједно са оним Шпирићем сједи са часним оцима српским? Земљо, отвори се - ово је истовремено трагично, комично, богохулно и антихришћански. Осим ако није (а јесте) предизборни трик. Откако га је Мадлен Олбрајт помиловала по глави пре пар година када јој је ишао љубити скуте у Вашингтон, покушава се вратити у јато које је давно отписао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми сами

14.09.2014 17:30

У првом реду комуњаре који не знају ни Оценас, и попови који се разумију у бизнис!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

14.09.2014 20:46

Не вреди паре или помоц слати у босанско грахово,јер све иде градонаценику у дзеп. Доста су пара стигле у опстину али све се краде и не стизе сиросманом народу.

ОДГОВОРИТЕ