Вучић: Остварити максималне уштеде

Премијер Александар Вучић упозорио је данас, на седници Владе Србије, да је у свим министарствима и јавним предузећима, чији су директори присуствовали седници, неопходно остварити максималне уштеде и унапредити ефикасност пословања.

Србија 14.09.2014 | 16:15
Вучић: Остварити максималне уштеде

Влада Републике Србије расправљала је на данашњој седници о току припрема ребаланса буџета Републике Србије за ову годину и буџета за наредну годину, наводи се у саопштењу владине Канцеларије за сарадњу с медијима.

Премијер Вучић је оценио да се у буџетском сектору троши више него што се зарађује и да је у наредној години, ради финансијске консолидације, потребно уштедети 700 милиона евра.

На седници су разматране конкретне могућности уштеда и побољшања ефикасности у свим јавним предузећима и буџетским установама.

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић рекао је да ће та странка подржати мере владе, додавши да ће наредних дана о томе разговарати са премијером."Премијер и ја смо данас договорили да у наредним данима одржимо и политички састанак коалиције, коалиције СПС-ПУПС-ЈС са њим, у смислу пуне подршке мерама које ће у најскорије време бити представљене", рекао је Дачић новинарима у Београду.

Он је прецизирао да данас на седници владе нису донете никакве одлуке већ се само расправљало, не само о уштедама до краја године, већ и о уштедама за следећу годину."Премијер је истакао шта су нам циљеви, смањење дефицита пре свега, а то подразумева уштеде, и у јавним предузећима, и у министарствима", истакао је Дачић.

Коментари / 0

Оставите коментар