Vučić: Ostvariti maksimalne uštede

Premijer Aleksandar Vučić upozorio je danas, na sednici Vlade Srbije, da je u svim ministarstvima i javnim preduzećima, čiji su direktori prisustvovali sednici, neophodno ostvariti maksimalne uštede i unaprediti efikasnost poslovanja.

Srbija 14.09.2014 | 16:15
Vučić: Ostvariti maksimalne uštede

Vlada Republike Srbije raspravljala je na današnjoj sednici o toku priprema rebalansa budžeta Republike Srbije za ovu godinu i budžeta za narednu godinu, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Premijer Vučić je ocenio da se u budžetskom sektoru troši više nego što se zarađuje i da je u narednoj godini, radi finansijske konsolidacije, potrebno uštedeti 700 miliona evra.

Na sednici su razmatrane konkretne mogućnosti ušteda i poboljšanja efikasnosti u svim javnim preduzećima i budžetskim ustanovama.

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da će ta stranka podržati mere vlade, dodavši da će narednih dana o tome razgovarati sa premijerom."Premijer i ja smo danas dogovorili da u narednim danima održimo i politički sastanak koalicije, koalicije SPS-PUPS-JS sa njim, u smislu pune podrške merama koje će u najskorije vreme biti predstavljene", rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

On je precizirao da danas na sednici vlade nisu donete nikakve odluke već se samo raspravljalo, ne samo o uštedama do kraja godine, već i o uštedama za sledeću godinu."Premijer je istakao šta su nam ciljevi, smanjenje deficita pre svega, a to podrazumeva uštede, i u javnim preduzećima, i u ministarstvima", istakao je Dačić.

Komentari / 0

Ostavite komentar