Беч важно мјесто "Исламске државе"

Бивши припадник америчке обавјештајне службе НСА Џон Шиндлер изјавио је да је Беч важно мјесто за терористе "Исламске државе" и централа за радикалну салафистичку сцену из БиХ.

Свијет 14.09.2014 | 17:43
 Беч важно мјесто "Исламске државе"

Шиндлер, који је у НСА био задужен за централну, источну и југоисточну Европу, рекао је бечком дневнику "Естерајх" да је већина аустријских џихадиста поријеклом из Чеченије, Турске и прије свега из БиХ.

Он је објаснио да постоји снажна веза између радикалних исламиста у Аустрији и југоисточној Европи од деведесетих година 20. вијека и рата у БиХ.

Шиндлер је рекао да је центар џихадизма БиХ у Бечу, не у Сарајеву, јер у Аустрији лакше могу да се регрутују, а и зато што се у БиХ оштрије дјелује против радикалних лица.

"Све више екстремиста путује између Беча и БиХ, а већина екстремиста живјела је у Аустрији и ту се радикализовала. Веома велики број исламистичких екстремиста из БиХ има везу са Бечом", рекао је Шиндлер.

Он је као примјер навео недавно ухапшеног хоџу Билала Боснића, који је "де факто глава фракције ИС у БиХ, а претходно је живио у Аустрији".

Шиндлер је рекао да се тренутно 160 особа из Аустрије бори или до сада борило на страни "Исламске државе" у Сирије, а да у Бечу снажна радикална салафистичка сцена скупља новац и борце директно за "Исламску
државу".

Он је оцијенио да аустријски закон о борби против тероризма није ишао у корак са растућом опасношћу и да "Исламска држава" представља директну опасност по Аустрију.


Коментари / 8

Оставите коментар
Name

wиен

14.09.2014 16:00

Тако то бива а на крају могу да кривци испадну срби али то је њихова ствар . ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

цццц

14.09.2014 19:24

Њима је мозак ретардиран умни болесници

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

14.09.2014 19:47

Па и Дебели из Лактаса као и србијанска удба имају јаке везе са нацистима из Аустрије и нацистицком странком цији је водја убијен,сад његов насљедник говори како Њемацка треба да припадне Њемцима и те небулозе а носи бројаницу и слуса Цецу.Такодје удбаси ратни-профитери имају везе у бецком подземљу и са србијанским циганима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре хео

15.09.2014 06:28

Живиш у Аустрији и уживаш у односу на људе у БиХ а шириш глупости о господину Страцхеру ! Није ни чудо што се толико дигао против вас исламиста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

папагај

15.09.2014 06:35

Сви народи на Балкану имају своје "ЈУНАКЕ", односно екстремисте, који по неким центрима окупљају или врбују присталице. Зато ако на некога пружимо кажипрст на нас су окренита три прста, а то значи да смо три пута гори...

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

16.09.2014 07:15

Откуд баш у центру католичке Европе (Беч) да исламисти имају своју централу.Вјероватно зато што су њихов пројекат преко којег могу манипулисати исламски и католички свијет.Похапсите их,ето вам их у Бечу!!! Не глуматајте демократију на свој начин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сања

16.09.2014 09:58

Хео...ја обозавам паметне аналитицаре типа Хео....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

16.09.2014 16:06

Бец и Сарајево су једно исто воле исламисте и фасисте

ОДГОВОРИТЕ