Европи потребни добри односи са Москвом

Европи су потребни добри односи са Русијом, оцијенио је њемачки министар економије и енергетике, вицеканцелар Зигмар Габријел.

Свијет 14.09.2014 | 16:29
Европи потребни добри односи са Москвом

"Потребно је признати да је Европи потребна Русија. Ми смо непосредни сусјед, а добросусједски односи су од кључне важности", изјавио је Габријел.

Он је додао да је Европа свјесна да би било боље да пронађе рјешења за велике међународне сукобе, као што је ситуација у сјеверном Ираку и Сирији, у сарадњи са Москвом, преноси дневник "Билд ам зонтаг".

Међутим, њемачки министар је оцијенио да су санкције према Русији биле неопходне, јер су такве мјере предузете да натјерају Москву да ублажи своју политику.

Истовремено, вицеканцелар је позвао Ангелу Меркел и министра спољних послова Франк-Валтера Штајнмајера да наставе с покушајима проналажења украјинске кризе путем преговора упрскос свим неуспјесима, преноси РИА "Новости".

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЈА

14.09.2014 17:13

Него ста!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

15.09.2014 11:43

Овај прича небулозе. Хоће "добре односе" да би имали гас а уводе санкције. Треба им неко јак да да ријешава односе у кризама које је НАТО створио. Врло занимљиво. Добиће они односе када се заврне гас и уведе зона забране лета. Већ су почели да штрајуку у Луфтхансу. И Холандуја ми је нешто постала "умиљата". Занимљиво.

ОДГОВОРИТЕ