Evropi potrebni dobri odnosi sa Moskvom

Evropi su potrebni dobri odnosi sa Rusijom, ocijenio je njemački ministar ekonomije i energetike, vicekancelar Zigmar Gabrijel.

Svijet 14.09.2014 | 16:29
Evropi potrebni dobri odnosi sa Moskvom

"Potrebno je priznati da je Evropi potrebna Rusija. Mi smo neposredni susjed, a dobrosusjedski odnosi su od ključne važnosti", izjavio je Gabrijel.

On je dodao da je Evropa svjesna da bi bilo bolje da pronađe rješenja za velike međunarodne sukobe, kao što je situacija u sjevernom Iraku i Siriji, u saradnji sa Moskvom, prenosi dnevnik "Bild am zontag".

Međutim, njemački ministar je ocijenio da su sankcije prema Rusiji bile neophodne, jer su takve mjere preduzete da natjeraju Moskvu da ublaži svoju politiku.

Istovremeno, vicekancelar je pozvao Angelu Merkel i ministra spoljnih poslova Frank-Valtera Štajnmajera da nastave s pokušajima pronalaženja ukrajinske krize putem pregovora uprskos svim neuspjesima, prenosi RIA "Novosti".

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

JA

14.09.2014 17:13

Nego sta!!!

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

15.09.2014 11:43

Ovaj priča nebuloze. Hoće "dobre odnose" da bi imali gas a uvode sankcije. Treba im neko jak da da riješava odnose u krizama koje je NATO stvorio. Vrlo zanimljivo. Dobiće oni odnose kada se zavrne gas i uvede zona zabrane leta. Već su počeli da štrajuku u Lufthansu. I Holanduja mi je nešto postala "umiljata". Zanimljivo.

ODGOVORITE