Вага се проценат о смањењу плата

Министар за рад Александар Вулин изјавио је да се у Влади Србије воде састанци о проценту смањења плата и пензија.

Србија 13.09.2014 | 13:32
Вага се проценат о смањењу плата

Он је најавио за сутра састанак радних група, као и седницу Социјално-економског савета на којој ће бити донета одлука о минималној цени рада.

Вулин је након обиласка Прихватилишта за ургентну заштиту деце изложене злостављању на питање новинара да ли је донета одлука о проценту смањења плата и пензија рекао, да се и данас о томе разговарало на Влади, а да управо министар финансија и министар привреде заједно са председником Владе Александром Вучићем разговарају о томе.

"Проверавају се све могуће бројке", додао је Вулин.

Он је говорећи о цени рада рекао да је ту првенствено одговорност на послодавцима и синдикатима да пронађу заједнички језик, мада уколико то не буду у могућности да ураде, ту је држава као трећи део СЕС и социјални партнер.

"Волео бих да научимо и сад и у будућности да преузимамо одговорност да и синдикати и послодавци ту одговорност преузму, а да држава буде ту само као коректив и када не постоји други начин да се нађе решење", рекао је Вулин.

Он је на питање да ли ће доћи до повехцања цене рада поновио да треба правити разлику између члана 112. где се одређује минимална цена рада и члана 111. који одређује цену зарада.

На питање да ли ће бити отпуштања у јавном сектору, Вулин је назначио да никада нико није рекао да отпуштања неће бити, али је подвукао да неће истант решења и решења која се доносе на основу једне процене и једног мишљења.

Коментари / 0

Оставите коментар