Сана нагло расте-Приједор приправан!

Градски штаб за ванредне ситуације Приједор прогласио је вечерас први степен приправности заштите од поплава на подручју града.

Република Српска 12.09.2014 | 22:30
Сана нагло расте-Приједор приправан!

Ова одлука донесена је након што је утврђено да је водостај реке Сане у 20.00 часова износио 420 центиметара.

Начелник Штаба Душко Врањеш потврдио је да је, уз консултације са градоначелником Марком Павићем, као командантом Штаба, одлучено да све надлежне институције и субјекти заштите и спасавања од поплава буду стављене у стање првог степена приправности, будући на количину падавина и водостај Сане, који је у сталном порасту.

"Будући да се, према најава метеоролога, падавине очекују и током ноћи, те да је водостај реке Сане прешао критични ниво од 420 центиметара, одлучили смо да одлуку о проглашењу овог степена одбране од поплава донесемо вечерас да би све потребне субјекте ставили на време у стање приправности", рекао је Врањеш.

Приликом проглашења првог степена приправности заштите од поплава обавезују се све надлежне институције да предузимају мере заштите и спасавања предвиђене оперативним плановима.

"Овим мерама обавезују се и сва предузећа и институције на подручју града Приједора да материјално-техничка средства, која се могу ставити у функцију заштите од поплава, ставе у стање приправности и да се ангажују на извршавању задатака према датим наредбама Градског штаба", појаснио је Врањеш.

Он је додао да се проглашењем првог степена приправности Одсек за цивилну заштиту обавезује да прати стање на терену, благовремено обавештава и предлаже потребне мере заштите и да, по потреби, координиша рад субјеката за заштиту од поплава и остварује размену релевантних информација са суседним општинама и надлежним републичким органима.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ГОГ

12.09.2014 20:39

приједор је увек у опасности од поплава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБАЦ

12.09.2014 21:21

СРБАЦ ЈЕ ТАКОДЈЕ УВИЈЕК У ОПАСНОСТИ ОД ПОПЛАВА:

ОДГОВОРИТЕ