Sana naglo raste-Prijedor pripravan!

Gradski štab za vanredne situacije Prijedor proglasio je večeras prvi stepen pripravnosti zaštite od poplava na području grada.

Republika Srpska 12.09.2014 | 22:30
Sana naglo raste-Prijedor pripravan!

Ova odluka donesena je nakon što je utvrđeno da je vodostaj reke Sane u 20.00 časova iznosio 420 centimetara.

Načelnik Štaba Duško Vranješ potvrdio je da je, uz konsultacije sa gradonačelnikom Markom Pavićem, kao komandantom Štaba, odlučeno da sve nadležne institucije i subjekti zaštite i spasavanja od poplava budu stavljene u stanje prvog stepena pripravnosti, budući na količinu padavina i vodostaj Sane, koji je u stalnom porastu.

"Budući da se, prema najava meteorologa, padavine očekuju i tokom noći, te da je vodostaj reke Sane prešao kritični nivo od 420 centimetara, odlučili smo da odluku o proglašenju ovog stepena odbrane od poplava donesemo večeras da bi sve potrebne subjekte stavili na vreme u stanje pripravnosti", rekao je Vranješ.

Prilikom proglašenja prvog stepena pripravnosti zaštite od poplava obavezuju se sve nadležne institucije da preduzimaju mere zaštite i spasavanja predviđene operativnim planovima.

"Ovim merama obavezuju se i sva preduzeća i institucije na području grada Prijedora da materijalno-tehnička sredstva, koja se mogu staviti u funkciju zaštite od poplava, stave u stanje pripravnosti i da se angažuju na izvršavanju zadataka prema datim naredbama Gradskog štaba", pojasnio je Vranješ.

On je dodao da se proglašenjem prvog stepena pripravnosti Odsek za civilnu zaštitu obavezuje da prati stanje na terenu, blagovremeno obaveštava i predlaže potrebne mere zaštite i da, po potrebi, koordiniša rad subjekata za zaštitu od poplava i ostvaruje razmenu relevantnih informacija sa susednim opštinama i nadležnim republičkim organima.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

GOG

12.09.2014 22:39

prijedor je uvek u opasnosti od poplava.

ODGOVORITE
Name

SRBAC

12.09.2014 23:21

SRBAC JE TAKODJE UVIJEK U OPASNOSTI OD POPLAVA:

ODGOVORITE