Пет окривљених из "кантримена" осуђено

Судија за претходни поступак Трећег основног суда у Београду донео је пресуду према којој је петоро окривљених за прикривање Марка Милићева након саобраћајне несреће у којој је настрадао Лука Јовановић, осуђено на казне кућног затвора од четири до 10 месеци за које су се нагодили са тужилаштвом уз признање кривице.

Србија 12.09.2014 | 19:09
Пет окривљених из "кантримена" осуђено

Њима је укинут притвор у ком су били од 18. августа и они су пуштени из Окружног затвора у Београду да се до извршности данашње пресуде бране са слободе.

Портпарол суда Игор Величковић рекао је Тањугу да је судија за претходни поступак донео пресуде на основу закључених споразума и окривљенима укинуо притвор. Према одлуци суда, они ће казну служити у својим становима где ће им бити стављене елетронске наруквице око ноге, преко којих ће се контролисати да ли поштују забрану напуштања стана.

Судија за претходни поступак је на рочишту, које је сходно закону затворено за јавност, донео пресуду на основу споразума које су окривљени јуче закључили са Трећим основним тужилаштвом у Београду.

Тамара Богдановић је тако осуђена на 10 месеци кућног затвора, Милица Нованковић на осам, Бојана Петровић на четири месеца, а Никола Лепен и Дана Маневски на по шест месеци кућног затвора.

Споразумним окончањем једног дела поступка, значајно се убрзава цео процес јер се кривични поступак наставља само против тројице осумњичених.

У односу на Милићева, његовог кума Братислава Весовића и таксисту Јанковића поступак се наставља.

Јанковићу је данас на предлог тужиоца суд продужио притвор, који према тој одлуци може да траје до 12. октобра, након чега ће се поново размотрири разлози за продужење.

Милићев се на саслушању пред тужиоцем бранио ћутањем.


Коментари / 0

Оставите коментар