Лијановићи остају у притвору

Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор потпредсједнику Владе Федерације БиХ /ФБиХ/ Јерку Иванковићу-Лијановићу и његовој браћи Јози и Слави, те федералном министру трговине Милораду Бахиљу, Јози Слишковићу, Мирку Галићу и Мирјани Шакоти, потврдила је Срни адвокат браће Лијановић Нада Далипагић.

Босна и Херцеговина 12.09.2014 | 18:54
Лијановићи остају у притвору

Далипагићева је током данашњег рочишта одбацила све наводе Тужилаштва БиХ, као и приједлог за одређивање мјере притвора и најавила је жалбу на овакву одлуку Суда БиХ.

"Не постоји ни један разлог за притвор од 30 дана. Тужилаштво није конкретизовало доказе о постојању основа сумње да су моји клијенти починили криминал неплаћањем и утајом пореза, прањем новца или уништењем документације", рекла је Далипагићева.

Она је навела да нема ни једнога доказа да би њени клијенти могли побјећи из БиХ.

"Они живе у БиХ са својим породицама и немају никога у Хрватској нити имају пословне релације у тој земљи", рекла је Далипагићева.

Суд БиХ одредио је мјере забране за Жељка Микулића, Дражена Квесића и Здравка Иванковића.

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ ухапсили су 10. септембра браћу Лијановић и још седам особа, осумњичене за организовани криминал у оквиру којег су почињена кривична дјела неплаћање пореза, пореска утаја и уништавање пословних књига, при чему је БиХ оштећена за 11,6 милиона КМ.

Коментари / 0

Оставите коментар