Lijanovići ostaju u pritvoru

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor potpredsjedniku Vlade Federacije BiH /FBiH/ Jerku Ivankoviću-Lijanoviću i njegovoj braći Jozi i Slavi, te federalnom ministru trgovine Miloradu Bahilju, Jozi Sliškoviću, Mirku Galiću i Mirjani Šakoti, potvrdila je Srni advokat braće Lijanović Nada Dalipagić.

Bosna i Hercegovina 12.09.2014 | 18:54
Lijanovići ostaju u pritvoru

Dalipagićeva je tokom današnjeg ročišta odbacila sve navode Tužilaštva BiH, kao i prijedlog za određivanje mjere pritvora i najavila je žalbu na ovakvu odluku Suda BiH.

"Ne postoji ni jedan razlog za pritvor od 30 dana. Tužilaštvo nije konkretizovalo dokaze o postojanju osnova sumnje da su moji klijenti počinili kriminal neplaćanjem i utajom poreza, pranjem novca ili uništenjem dokumentacije", rekla je Dalipagićeva.

Ona je navela da nema ni jednoga dokaza da bi njeni klijenti mogli pobjeći iz BiH.

"Oni žive u BiH sa svojim porodicama i nemaju nikoga u Hrvatskoj niti imaju poslovne relacije u toj zemlji", rekla je Dalipagićeva.

Sud BiH odredio je mjere zabrane za Željka Mikulića, Dražena Kvesića i Zdravka Ivankovića.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su 10. septembra braću Lijanović i još sedam osoba, osumnjičene za organizovani kriminal u okviru kojeg su počinjena krivična djela neplaćanje poreza, poreska utaja i uništavanje poslovnih knjiga, pri čemu je BiH oštećena za 11,6 miliona KM.

Komentari / 0

Ostavite komentar