ДК: Лајовић за вођство Србије

Душан Лајовић је довео тениску репрезентацију Србију у предност од 1:0 у борби са Индијом за опстанак у Светској групи Дејвис купа, савладавши у Бангалору Јукија Бамбрија у три сета, 6:3, 6:2, 7:5.

Тенис 12.09.2014 | 14:15
ДК: Лајовић за вођство Србије

Лајовић је улогу фаворита, као 61. играч света, успео да оправда одличном партијом, а његов ривал, иначе 153. на АТП листи, припретио је само на почетку прве и треће деонице.

У уводном сету је наш тенисер одмах вратио брејк и, недуго затим, новим обезбедио освајање тог сегмента игре, док је у другом потпуно доминирао и са два одузета сервиса супарнику удвостручио вођство.

Међутим, Бамбри, који је две године млађи од 24-годишњег Лајовића, одлично је започео трећи сет, у коме је релативно брзо стигао до 4:1. Уследио је повратак српског играча, који је са три узастопно освојена гема изједначио, да би се у напетој завршници брејком за 6:5 изборио да сервира за тријумф, што је такође успешно обавио.

Други меч тениског дуела Индија - Србија играју најбоље рангирани домаћи играч Сомдев Деварман, 144. на АТП листи, и Филип Крајиновић, који је 107.

У суботу је на програму дуел дублова (Бопана/Паес - Бозољац/Зимоњић), док се у недељу састају Деварман - Лајовић, те Бамбри - Крајиновић. У Светској групи Дејвис купа опстаће екипа која стигне до три победе.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

МАРЈАНА

12.09.2014 22:45

ТЕБИ И КОСАРКАСИМА БРАВО!БРАВО!МАЈСТОРИ.

ОДГОВОРИТЕ