DK: Lajović za vođstvo Srbije

Dušan Lajović je doveo tenisku reprezentaciju Srbiju u prednost od 1:0 u borbi sa Indijom za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa, savladavši u Bangaloru Jukija Bambrija u tri seta, 6:3, 6:2, 7:5.

Tenis 12.09.2014 | 14:15
DK: Lajović za vođstvo Srbije

Lajović je ulogu favorita, kao 61. igrač sveta, uspeo da opravda odličnom partijom, a njegov rival, inače 153. na ATP listi, pripretio je samo na početku prve i treće deonice.

U uvodnom setu je naš teniser odmah vratio brejk i, nedugo zatim, novim obezbedio osvajanje tog segmenta igre, dok je u drugom potpuno dominirao i sa dva oduzeta servisa suparniku udvostručio vođstvo.

Međutim, Bambri, koji je dve godine mlađi od 24-godišnjeg Lajovića, odlično je započeo treći set, u kome je relativno brzo stigao do 4:1. Usledio je povratak srpskog igrača, koji je sa tri uzastopno osvojena gema izjednačio, da bi se u napetoj završnici brejkom za 6:5 izborio da servira za trijumf, što je takođe uspešno obavio.

Drugi meč teniskog duela Indija - Srbija igraju najbolje rangirani domaći igrač Somdev Devarman, 144. na ATP listi, i Filip Krajinović, koji je 107.

U subotu je na programu duel dublova (Bopana/Paes - Bozoljac/Zimonjić), dok se u nedelju sastaju Devarman - Lajović, te Bambri - Krajinović. U Svetskoj grupi Dejvis kupa opstaće ekipa koja stigne do tri pobede.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

MARJANA

12.09.2014 22:45

TEBI I KOSARKASIMA BRAVO!BRAVO!MAJSTORI.

ODGOVORITE