Типсаревић оперисао тумор!

Оперисан сам у Франкфурту, и чврсто верујем да ће овај пут заиста све бити како треба. У јуну месецу сам оперисао фиброматозу на левој нози, али када сам поново почео да ходам нисам се најбоље осећао, каже Јанко.

Тенис 12.09.2014 | 17:15
Типсаревић оперисао тумор!

Прослављени тениски српски ас Јанко Типсаревић 11 месеци одсуствује са тениских терена на највећим светским тениским поприштима на којима је бриљирао годинама и представљао како себе тако и Србију у најлепшем светлу.

Разлог изостанка Типсаревића са АТП сцене је подмукла повреда пете која Јанка мучи још од јануара 2013. године, а која је кулминирала у октобру 2013. од када је наш репрезентативац ван такмичарског строја.

Вишемесечне терапије разним ласерима, физикалне терапије, зрачења, ињекције кортикостероида, хомеопатске ињекције и разних активне терапије којима је Јанко био подвргнут, нису уродиле плодом па је Типсаревић први пут подвргнут операцији у јуну, како би излечио болно место и вратио се тенису, али након опоравка који је уследио, подмукла повреда се поново активирала у виду новог бенигног тумора.

Српска, али и светска тениска јавност са великим нестрпљењем исчекује повратак великог аса „белог спорта“ који је не само био члан топ десет играча планете, освајао АТП трофеје, пружао историјске партије на грен слем такмичењима, већ је одиграо и 57 мечева у Дејвис купу.

Јанко највећи део времена проводи у Немачкој на терапијама, као и уз своју супругу Биљану и ћерку Емили, а и сам је дао објашњене кроз шта је све пролазио ових месеци.

"У јуну месецу сам оперисао фиброматозу(бенигни тумор) на левој нози у петном делу након чега је опоравак ишао својим током у жељеном смеру. Међутим, када сам требао да почнем поново да ходам понавила се нова на месту поред оперисаног дела. Оперисан сам у Франкфурту, и чврсто верујем да ће овај пут заиста све бити како треба. Невоља код фиброматозе је што се она може стално враћати, уколико је генетски проузрокована. Агонији са мојим повредом као да нема краја, ужасан је осећај када живите у неизвесности и нико не може да вам гарантује исход. Најтеже за једног спортисту је кад не зна када ће стати на терен. Мој тим и ја смо урадили све што је у нашој моћи и што сматрамо да је најбоље за мој опоравак, остаје ми да чврсто верујем у излечење. Неописив је осећај колико ми недостаје тенис. Тенис није само мој посао већ начин живота. Скоро је годину дана како не могу да ходам вез бола, а од маја месеца сам на штакама или у колицима. Уз подршку породице остао сам позитиван, оптимистичан и уверен у свој потпуни опоравак када ћу се вратити на терен ментално јачи него пре, каже Јанко Типсаревић

Коментари / 0

Оставите коментар