Tipsarević operisao tumor!

Operisan sam u Frankfurtu, i čvrsto verujem da će ovaj put zaista sve biti kako treba. U junu mesecu sam operisao fibromatozu na levoj nozi, ali kada sam ponovo počeo da hodam nisam se najbolje osećao, kaže Janko.

Tenis 12.09.2014 | 17:15
Tipsarević operisao tumor!

Proslavljeni teniski srpski as Janko Tipsarević 11 meseci odsustvuje sa teniskih terena na najvećim svetskim teniskim poprištima na kojima je briljirao godinama i predstavljao kako sebe tako i Srbiju u najlepšem svetlu.

Razlog izostanka Tipsarevića sa ATP scene je podmukla povreda pete koja Janka muči još od januara 2013. godine, a koja je kulminirala u oktobru 2013. od kada je naš reprezentativac van takmičarskog stroja.

Višemesečne terapije raznim laserima, fizikalne terapije, zračenja, injekcije kortikosteroida, homeopatske injekcije i raznih aktivne terapije kojima je Janko bio podvrgnut, nisu urodile plodom pa je Tipsarević prvi put podvrgnut operaciji u junu, kako bi izlečio bolno mesto i vratio se tenisu, ali nakon oporavka koji je usledio, podmukla povreda se ponovo aktivirala u vidu novog benignog tumora.

Srpska, ali i svetska teniska javnost sa velikim nestrpljenjem isčekuje povratak velikog asa „belog sporta“ koji je ne samo bio član top deset igrača planete, osvajao ATP trofeje, pružao istorijske partije na gren slem takmičenjima, već je odigrao i 57 mečeva u Dejvis kupu.

Janko najveći deo vremena provodi u Nemačkoj na terapijama, kao i uz svoju suprugu Biljanu i ćerku Emili, a i sam je dao objašnjene kroz šta je sve prolazio ovih meseci.

"U junu mesecu sam operisao fibromatozu(benigni tumor) na levoj nozi u petnom delu nakon čega je oporavak išao svojim tokom u željenom smeru. Međutim, kada sam trebao da počnem ponovo da hodam ponavila se nova na mestu pored operisanog dela. Operisan sam u Frankfurtu, i čvrsto verujem da će ovaj put zaista sve biti kako treba. Nevolja kod fibromatoze je što se ona može stalno vraćati, ukoliko je genetski prouzrokovana. Agoniji sa mojim povredom kao da nema kraja, užasan je osećaj kada živite u neizvesnosti i niko ne može da vam garantuje ishod. Najteže za jednog sportistu je kad ne zna kada će stati na teren. Moj tim i ja smo uradili sve što je u našoj moći i što smatramo da je najbolje za moj oporavak, ostaje mi da čvrsto verujem u izlečenje. Neopisiv je osećaj koliko mi nedostaje tenis. Tenis nije samo moj posao već način života. Skoro je godinu dana kako ne mogu da hodam vez bola, a od maja meseca sam na štakama ili u kolicima. Uz podršku porodice ostao sam pozitivan, optimističan i uveren u svoj potpuni oporavak kada ću se vratiti na teren mentalno jači nego pre, kaže Janko Tipsarević

Komentari / 0

Ostavite komentar