Од данас 1/2-финала Дејвис купа

По традицији прва седмица након УС Опена нам доноси мечеве Дејвис Купа. Ове године у полуфиналу Свјетске групе имамо окршаје Швајцарске и Италије, односно Француске и Чешке.

Тенис 12.09.2014 | 16:00
Од данас 1/2-финала Дејвис купа

Швајцарска је комплетна, ту су Федерер и Вавринка, питање је колико су уморни након наступа у Њујорку.
Годинама су Швајцарци муку мучили са својим саставом, ове године су у идеалном, али до полуфинала није ишло глатко. Казахстан је пао у петом мечу, у Новом Саду је било нешто лакше јер је Србија играла ослабљена.

Италија је оба меча играла на земљаној подлози, у гостима су прошли Аргентину, кући су надокнадили 1-2 против Велике Британије. У Женеви се игра на тврдој подлози, први ће на терен Федерер и Болели, након њих Вавринка и Фоњини.

Друго полуфинале се игра у Ролан Гаросу, на земљаној подлози. На једној страни су Французу са девет титула, на другој Чеси са три, али са два узастопна у посљедње двије године. До сада су се ове двије селекције састале 14 пута, резултат је 7:7. На земљи су Французи добили шест од десет дуела. Посљедњи је био 2009. године, Чеси су у Острави славили 3:2. У вријеме Чехословачке, Французи су четири пута били домаћини управо у Ролан Гаросу, посљедњи пут 1982. године.

Французи имају Цонгу и Гаскеа за сингл, Монфис и Бенето су најављени за суботу. Чеси стижу са Бердихом и Росолом, ту је и Штјепанек. Остаје питање какво ће вријеме бити наредна три дана у Паризу, киша и прекиди нису искључени.

Коментари / 0

Оставите коментар