Od danas 1/2-finala Dejvis kupa

Po tradiciji prva sedmica nakon US Opena nam donosi mečeve Dejvis Kupa. Ove godine u polufinalu Svjetske grupe imamo okršaje Švajcarske i Italije, odnosno Francuske i Češke.

Tenis 12.09.2014 | 16:00
Od danas 1/2-finala Dejvis kupa

Švajcarska je kompletna, tu su Federer i Vavrinka, pitanje je koliko su umorni nakon nastupa u Njujorku.
Godinama su Švajcarci muku mučili sa svojim sastavom, ove godine su u idealnom, ali do polufinala nije išlo glatko. Kazahstan je pao u petom meču, u Novom Sadu je bilo nešto lakše jer je Srbija igrala oslabljena.

Italija je oba meča igrala na zemljanoj podlozi, u gostima su prošli Argentinu, kući su nadoknadili 1-2 protiv Velike Britanije. U Ženevi se igra na tvrdoj podlozi, prvi će na teren Federer i Boleli, nakon njih Vavrinka i Fonjini.

Drugo polufinale se igra u Rolan Garosu, na zemljanoj podlozi. Na jednoj strani su Francuzu sa devet titula, na drugoj Česi sa tri, ali sa dva uzastopna u posljednje dvije godine. Do sada su se ove dvije selekcije sastale 14 puta, rezultat je 7:7. Na zemlji su Francuzi dobili šest od deset duela. Posljednji je bio 2009. godine, Česi su u Ostravi slavili 3:2. U vrijeme Čehoslovačke, Francuzi su četiri puta bili domaćini upravo u Rolan Garosu, posljednji put 1982. godine.

Francuzi imaju Congu i Gaskea za singl, Monfis i Beneto su najavljeni za subotu. Česi stižu sa Berdihom i Rosolom, tu je i Štjepanek. Ostaje pitanje kakvo će vrijeme biti naredna tri dana u Parizu, kiša i prekidi nisu isključeni.

Komentari / 0

Ostavite komentar